Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’daki Bu Yeni Yasa Kripto Para Yatırımının Önünü Açıyor

Fransa‘daki sigorta şirketleri ülkede alınan yeni bir karar sayesinde kripto paralara yatırım yapabilecekler.

FXStreet tarafından yapılan bir habere göre Fransa Millet Meclisi geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek yerel şirketlerle alakalı yeni bir karar aldı. Yerel şirketleri kalkındırabilmek için bireysel birikimleri bir şekilde şirketlere aktarmak isteyen Millet Meclisi, bunu yapabilmek için yeni bir yasayı onayladı.

Plan d’action pour la croissance et la transofmation des enterprises adıyla hazırlanan bu yasa Meclis’te 147 evet, 50 hayır oyu aldı ve böylece onaylanmış oldu. Bu yasayla birlikte ülkedeki sigorta şirketleri artık kripto paralara resmen yatırım yapabilecekler.

FXStreet tarafından yapılan habere göre ülkedeki sigorta şirketleri belli başlı “profesyonel” fonlar aracılığıyla piyasaya para aktarabilecekler. Bu şirketler daha sonra halihazırda sundukları ömür boyu sigorta poliçelerini kripto paraları da kapsayacak şekilde genişletebilecekler.

Emmanuel Macron önderliğinde La République En Marche partisinin önde gelen isimlerinden Joel Giraud, konu hakkında çıkan bu haberleri onayladı ve Meclis’te onaylanan bu yasanın başlıca amacının “kripto paralarla ilgili olmadığını” vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment