Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Merkezi Olmayı Amaçlayan Busan Binance’ten Sonra FTX ile Anlaştı

Güney Kore’nin liman şehirlerinden biri olan Busan, blockchain teknolojisinin entegrasyonu ve geliştirilmesi adına FTX ile bir anlaşma imzaladı.

Busan City 30 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, şehrin blockchain teknolojisi ile entegrasyonu ve blockchain tabanlı işletmelerin yaygınlaşması adına kripto para borsası FTX ile iş birliği anlaşması imzaladığı belirtildi.

Anlaşmada, FTX’in bölgesel üniversitelerle beraber çalışarak blockchain üzerine eğitimler vereceği, blockchain projelerine teşvik sağlayacağı ve Busan’da yeni blockchain ürünleri geliştireceği belirtildi. Ayrıca Busan’ın kripto para borsası Busan Digital Asset Exchange’in geliştirilmesi için iş birliği halinde bulunacağı açıklandı.

Busan Belediye Başkanı Park Hyung-jun, Busan’ı bir blockchain merkezi yapma çabalarından vazgeçmeyeceğini ve Busan Digital Asset Exchange ile yerel ekonomi için bir destek yaratılacağını belirtti.

Busan, 26 Ağustos tarihinde de Binance ile bir anlaşma imzalamış ve benzer şekilde Blockchain eğitimleri projeler için destek ve Busan Digital Asset Exchange’in geliştirilmesi alanında iş birliği sözü almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!