Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü CEO Bitcoin’de (BTC) Neden Düşüş Beklediğini Açıkladı: Hedef 15.000 Dolar

Varlık yönetim şirketi Tallbacken Capital Advisors CEO’su Michael Purves, ocak ayından bu yana Bitcoin’de (BTC) short (kısa) tarafında olduğunu ve pozisyonunu değiştirmeyeceğini söyledi.

Bloomberg’in 30 Ağustos tarihinde yaptığı röportajda, Purves şirketin Bitcoin’de  15.000 dolar hedefiyle short pozisyonda olduğunu belirtti. Ocak ayının sonuna doğru uzun vadeli yükseliş momentumunun bozulduğunu ifade eden Purves yakın zamanda toparlanma beklemediğini dile getirdi.

Ünlü CEO Bitcoin’de 2021 yılında yaşanan rallinin, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i bir değer saklama aracı olarak görerek toplu alım yapmasından kaynakladığını belirtti. Öte yandan Purves, 69.000 zirvesinden yaptığı yaklaşık %70’lik düşüşle Bitcoin’in değer saklama aracı olarak niteliğinin sorgulanmaya başlandığını, biraz daha düşerse kurumsalların piyasadan çıkabileceğini ifade etti.

Michael Purves’ün Bitcoin hakkındaki bir diğer olumsuz düşüncesi ise bir portföy çeşitlendirme aracı olarak Bitcoin kullanımı oldu. Michael, Bitcoin’in sanılanın veya lanse edilenin aksine endekslerle yüksek derecede korele olduğunu bu nedenle portföy çeşitlendirme aracı olarak bir işe yaramadığını belirtti. Ayrıca Bitcoin’in iki önemli özelliği de taşıyamaması nedeniyle ilerleyen günlerde kurumların pozisyonunun değişebileceğini de iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!