Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Compound (COMP) Güncellemesinde Beklenmeyen Hata: cETH İşlemleri Durduruldu

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Compound (COMP), fiyat akışlarını güncellemek için düzenlenen yönetim teklifinde kod hatası yaşadıklarını ve işlemlerini geçici olarak durdurduklarını açıkladı.

Compound Labs resmi Twitter hesabı üzerinden duyurulan haberde, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Compound3 versiyonundaki fiyat akışının güncellemesini sağlayan kod zincirinde bir hata ile karşılaştıklarına yer verildi.

Güncellemede yer alan Proposal 117 önergesinin verdiği bir hata sonucunda yaşanan tıkanıklık sonrasında, cETH işlemlerinin durdurulduğu belirtildi. Kullanıcılara ait tüm varlıkların güvende olduğunu belirten şirket, hatanın yer aldığı kaynak kodu Proposal 119 ile güncelleyerek soruna çözüm getirmeye çalıştıklarını açıkladı. Açıklamanın ardından hatalı kaynak kodu saatler içerisinde onarıldı ve sistem güncellemesi başarı ile tamamlandı.

Her ne kadar kaynak kodun değiştirilmesi saatler içerisinde gerçekleşmiş olsa da, bu kodun ağ üzerinde aktif olarak çalışabilmesi için 7 günlük bir topluluk onayından geçmesinin gerektiği biliniyor. Dolayısıyla cETH işlemlerinin tekrardan kullanılabilir olması için bir haftalık onay sürecinin tamamlanmasını beklemek gerekiyor.

Compound CEO’su Lewellen, hiçbir kullanıcı varlığının risk altında olmadığını, bunun yanı sıra Ethereum yatırma işlemlerinin de sağlıklı şekilde devam ettiği yönünde açıklamalarda bulundu:

Buradaki asıl sorun, cETH piyasalarının geçici hizmet reddi yaşaması, ki bu da yeni yönetişim teklifiyle çözülecek. Şu anda hiçbir fon risk altında değil. Compound V2 ve V3’teki diğer cToken piyasaları faal olmayı sürdürecek.

Söz konusu olumsuz gelişmelerin ardından Compound fiyatında kısa süreli bir düşüş hareketi görülse de, büyük oranlarda bir geri çekilme yaşanmadı. Haberin kaleme alındığı esnada 47,95 dolar seviyelerinden piyasalarda işlem gören Compound’un günlük bazda %1,75 düşüş sergilediği gözlemleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!