Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Arnavutluk’ta Yakalanan Thodex Kurucusu Hakkında Açıklamalar

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in iade sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu 31 Ağustos tarihinde Ankara’da yapmış olduğu basın açıklamasında, Arnavutluk’ta yakalanan firari Faruk Fatih Özer hakkında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile beraber 30 Ağustos tarihinde iade sürecini değerlendirdiklerini söyledi.

Kurduğu kripto para borsası Thodex ile 2021 yılının Nisan ayında yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgun yapan firari Faruk Fatih Özer beraberinde bulunan bir çok kişi ile birlikte küresel çapta aranıyordu. Kardeşlerinin de dahil olduğu 6 kişinin tutuklandığı bilinen olayda Fatih Özer uzun süre izini kaybettirmeyi başarmıştı.

2022 Nisan ayında İnterpol üzerinden Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını söyleyen Soylu, Arnavutluk Cumhuriyetine 2022 Haziran ayında ilgili kırmızı bülteni bir kez daha ibraz ettiklerini belirtti.

Bakan Soylu, 30 Ağustos tarihinde Fatih Özer’in yakalanmasının ardından T.C Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve İnterpol-Europol Daire Başkanı’nın Arnavutluk yetkilileri ile temas için yola çıktıklarını ve an itibari ile Arnavutluk’ta olduklarını tahmin ettiğini söyledi.

İade süreçleri hakkında Ülkelerin direkt deport (sınır dışı) edebileceğini veya mahkeme ile sınır dışı kararı alabileceğini bildiren Soylu, mahkeme aşamasındaki kararların genellikle direkt deportla sonuçlanmadığını bu yüzden mahkemeye çıkarılacağını düşündüğünü ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!