Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Mining Bitfarms ile Birleşmesini Tamamladı, Senetler %49’luk Artış Yakaladı

İsrail hisse senedi yatırımcıları, bitcoin ekosistemine açılma konusunda güçlü iştahlarını koruyorlar.

Tel Aviv Borsa’sında işlem gören bir kamu şirketinin değeri, resmi olarak Kanadalı madenci Bitfarms ile yapılan bir anlaşma tamamlandıktan sonra neredeyse yarısı oranında arttı.

Bitfarms ile Birleşme Tamamlandı

Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası pazar günü yaptığı duyuruda, Blockchain Mining Limited Şirketi’nin (TASE: BLCM), Kanada’nın Backbone Hosting Solutions şirketi ile birleştiğini ve Bitfarms ticari markası altında faaliyete geçtiğini duyurdu. Buna yanıt olarak BLCM’nin hisse senedi fiyatı, işlem günü sonunda %49’luk bir artış gösterdi.

Bitfarms’da bitcoin, bitcoin cash, ethereum, litecoin ve dash madenciliği, Quebec’te bulunan 27,5 MW güç kapasiteli ve 200 Ph/s  kurulu işlem gücüne sahip dört farklı tesiste yapılıyor. Şirketin inşaat boru hattı, 100 MW’ın üzerinde güç kapasitesine sahip ilave üç tesis daha içeriyor. Tesisin 2013 yılındaki kuruluşundan bu yana kendi kendini finanse ettiği ve 200’ün üzerinde hissedarı olduğu söyleniyor.

Bitfarms, “Hidroelektrik güç, soğuk hava, rekabetçi elektrik fiyatları ve yenilikçi üniversitelerle Kanada’daki Quebec eyaleti, küresel bir blockchain altyapısı statüsü kazanmaya doğru hızla ilerliyor.” şeklinde bir açıklama yaptı. Strateji departmanı başkan yardımcısı Emiliano Grozky ise:

“Anlaşma, blockchain teknoloji endüstrisindeki lider konumumuzu teyit ediyor. Kanada’daki genişleme projemizi uygulamaya hazırız.” diye konuştu.

Altın Arka Planlı

Blockchain Mining Ltd., Bitfarms ile birleşeceğini 2017 sonlarında açıklamıştı.

Bu açıklamanın öncesinde şirket, Natural Resources Holding olarak biliniyordu ve yatırımları çoğunlukla altın, gümüş, çinko ve kurşun gibi toprak ve mineral varlıkları üzerineydi. Hisse senedi fiyatı, şirketin bitcoin üzerinden yeniden faaliyete geçtiğini açıklamasından sonra% 1.300 arttı, ancak o zamandan bu yana önemli ölçüde düştü.

Bu yılın başlarında Bitfarms, iki Kanada yatırım bankası, GMP Securities L.P. ve Powerone Capital Markets Limited ile 50 milyon Kanada doları (39 milyon ABD doları) tutarında bir anlaşma imzaladı. Bu borç, birleşme sonrasında şirketin kripto para madenciliği işinin genişletilmesinin finanse edileceği anlamına geliyor.

Bitfarms CEO’su Wes Polford, “2017’nin son 56 gününde, operasyonlarımız günlük sermayede 200.000 $ ‘dan fazla kaynak sağladı. O zamandan beri kurulu kapasitemizi arttırdık ve her geçen gün büyüme ve entegrasyon için daha fazla fırsata tanık oluyoruz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment