Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinsecure Soygun Kurbanlarına Bitcoin ile Değil Rupi ile Ödeme Yapacak

Geçen hafta yaşanan 3.4 milyon dolarlık soygunun ardından kripto para borsası Coinsecure kullanıcılarına geri ödeme yapmayı planlıyor. Fakat Hindistan menşeili borsanın kendi websitesinde Cumartesi günü yayınlanan bildiride Hint parası olan rupi içeren bakiyelerin hepsinin güvencede olduğu yazılmıştı. Çalınan 438.318 BTC’nin ise izi sürülmeye çalışılıyor ve daha kurtarılabilmiş değil. Soruşturmanın sonucuna bağlı olarak Bitcoin fonlarının da rupiyle ödenmesi ihtimali bulunuyor.

Coinsecure yayınladığı bildiride:

”Soruşturmanın akışına göre, eğer BTC’nin tamamını kurtarmayı başarabilirsek tüm müşterilerimizin BTC fonları Coinsecure’de bulunan bakiyeleri miktarında ödenecek. Fakat eğer çalınan BTC’nin kurtarılması mümkün görünmüyorsa 9 Nisan 2018 tarihli oranlar uygulanacak. Koin bakiyenizin %10’u BTC ile, kalan %90’ı ise rupi ile ödenecek.” denildi.

Daha önce yaptığımız haberde de Coinsecure’un bu olaydan güvenlik başkanı Amitabh Saxena’yı sorumlu tuttuğu, öyle ki soruşturma süresince pasaportunun iptal edilmesini talep ettiğini yazmıştık. Borsa Saxena’nın en başta bütün bakiyeleri riske atacak icraatleri sebebiyle de suçlu olduğunu söyledi.

9 Nisan’da Bitcoin 6,773.94 dolarda kapatmıştı. O günden bu yana oldukça yükseliş gösterdi, bu da demektir ki Coinsecure çalınan BTC’leri kurtaramayabilir ve kullanıcıların yatırımları %17’nin üzerinde kayba maruz kalabilir.

Borsa ayrıca yaptığı açıklamada BTC’lerin yerini tespit etmek için diğer küresel borsalar ve uzmanlarla işbirliği yaptıklarını ve gelecek hafta içerisinde çalışmalarla ilgili bilgi vereceklerini söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment