Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Platformu Dune Analytics 69 Milyon 420 Bin Dolar Yatırım Aldı

Kripto para ağlarının analizini sağlayan veri platformlarından Dune Analytics, 69 milyon 420 bin dolarlık bir B Serisi yatırımı aldığını duyurdu.

Dune Analytics tarafından çarşamba günü yapılan açıklamaya göre düzenlenen fonlama turuna en büyük katkı Coatue tarafından yapıldı. Dune Analytics’e geçmişte yatırım yapmış Multicoin Capital ve Dragonfly Capital’ın, bu tura da katıldığı belirtildi.

Ağustos 2021’de düzenlediği A Serisi turuyla 8 milyon dolar toplayan şirket, en güncel yatırım turunun sonucunda 1 milyar dolarlık değerlemeye ulaşarak unicorn statüsünü elde etti.

2018 yılında kurulan Dune Analytics, kullanıcılarına kripto para platformlarının genel istatistikleriyle ilgili grafikler oluşturma, bu platformları çeşitli metrikler doğrultusunda inceleme imkanı sunuyor.

Platform halihazırda Ethereum’u, Polygon’u, Optimism’i, Binance Smart Chain’i ve xDAI’yi kapsamak üzere beş farklı blockchain için hizmet sağlıyor. Dune Analytics, bu listeye Layer-1 ve Layer-2 düzeyinde faaliyet gösteren tüm akıllı sözleşme platformlarını dahil etmeyi planlıyor.

Dune Analytics tarafından yapılan açıklamaya göre alınan yeni fonlama, kripto para dünyasındaki yeni nesil analistlerin eğitimi, desteklenmesi ve bu analistlerin çalışmalarının ödüllendirilmesi için kullanılacak.

Dune Analytics bünyesinde blockchain platformlarının durumuna ilişkin metrikler oluşturan ve Dune Wizards olarak bilinen 10 binden fazla kişilik bir analist camiası bulunuyor. Bunlara kripto parayla ödeme yapan Dune Analytics, analist kadrosunu büyütmeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!