Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrika, Yatırımcıları FTX ve Bybit’e Karşı Uyardı

Günay Afrika’nın finans sektörü regülatörü olan FSCA, yatırımcıları kripto para borsaları FTX ve Bybit’te işlem yaparken “tedbirli ve dikkatli” olmaları konusunda uyaran bir bildiri yayınladı.

FSCA tarafından 1 Şubat tarihinde yapılan bildiride FTX‘in kripto varlıklara fiilen sahip olunmadan sadece fiyat beklentilerinin alınıp satılmasını sağlayan türev araçlar olan “fark sözleşmelerinde” (CFD) alım-satım yapma yetkisinin bulunmadığı belirtildi. CFD‘ler, yatırımcıların bir varlığın kısa vadeli fiyat hareketi üzerinden trade yapmalarına olanak sağlarlar.

Ayrıca FTX’in Güney Afrika halkına türev araçlar arasında ticaret yapmak için çevrim içi erişim sunabileceğinin dikkatlerini çektiğini söyleyen FSCA, FTX’in Güney Afrika’daki yasalar gereği herhangi bir finansal tavsiye verme ya da herhangi bir aracılık hizmeti sunma yetkisine sahip olmadığının altını çizdi.

FSCA, benzer bir bildiriyi kripto para türev borsası Bybit için de yayınladı. Bybit gerekli yetkilendirme işlemleri için FSCA‘ya başvuruda bulunmak isterken FTX tarafından herhangi bir geri dönüş yapılmadı.

FSCA geçtiğimiz yıl vatandaşları yerel düzeyde aracılık hizmeti vermek için gerekli izni olmadığı gerekçesiyle Binance‘e karşı uyarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!