Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Yöneticisi Grayscale İlk Borsa Yatırım Fonunu Tanıttı

Yönetilen varlıkların toplam değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para yöneticisi olan Grayscale, Grayscale Future of Finance adıyla ilk borsa yatırım fonunu (ETF) kurdu.

Digital Currency Group bünyesinde faaliyet gösteren Grayscale Investments tarafından yapılan açıklamaya göre GFOF koduyla işlem görecek fon, Bloomberg Grayscale Future of Finance endeksinin performansını yansıtıyor olacak.

Geçtiğimiz ay hayata geçen bu endekste dijital ekonomi ve dijital varlık temalarına uygun hareket eden 22 finans şirketinin pay senetleri yer alıyor. Bunların içinde Silvergate Capital, PayPal, Coinbase, Block, Robinhood, Argo Blockchain gibi isimler yer alıyor.

Grayscale’in Bloomberg ile iş birliği içerisinde oluşturduğu endeks; dijital ekonominin “yeni sermaye havuzlarının” önünü açacağı ve piyasaları daha verimli hale getireceği” vizyonuna dayanıyor.

Kurduğu yeni borsa yatırım fonuyla ürün yelpazesini kripto paraların ötesine taşıyan Grayscale, fon yöneticisinin U.S. Bank olacağını, fonun dağıtımından ise Foreside’ın sorumlu olacağını açıkladı.

Grayscale’in CEO’su Michael Sonnenshein, konuyla ilgili basın açıklamasında, bunun şirket olarak izledikleri stratejik büyüme planının bir parçası olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!