Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) Geliştiricileri Blok Boyutunda Artış Önerisinde Bulundu

Cardano (ADA) ağının arkasındaki geliştirme şirketi Input Output (IOG), blok boyutunu %11 oranında artırmayı önerdi.

2 Şubat tarihinde yapılan öneriyle ağ kapasitesini artırmaya yönelik bir plan doğrultusunda şu an olan 72KB’dan 80KB’a çıkarılması hedefleniyor.

Şirket resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda:

Bugün, Cardano ağ kapasitesini planımıza uygun olarak artırmaya devam ederken bir sonraki parametre güncellememizi de önerdik. Yapılan önerinin kabul edilmesi durumunda, blok boyutu 8KB artarak 72 KB’den 80 KB’ye çıkacak.

dedi.

Ayrıca Cardano blockchain’in akıllı sözleşme platformu olan Plutus’un performansını artırmak amacıyla da teklif yapıldı. Geliştirici şirket, Cardano’da bellek birimlerinin 12.5 milyondan 14 milyona çıkacağını söyledi.

Blok, bir blockchain sistemi üzerinde onaylanan ve ardından kaydedilen işlem gruplarına denir. Cardano’nun daha büyük blok boyutunun olması her blokta daha fazla işlem bulundurması anlamına geliyor.

Input Output şirketi bu geliştirmelerle birlikte Cardano ağının hızını ve kapasitesini artıracağını belirtti.

Bu geliştirme önerileri Cardano’nun geniş kapsamlı merkeziyetsiz finans (DeFi) olma yönündeki planları doğrultusunda gerçekleştiği düşünülüyor. Bu kapsamda Cardano’nun ilk DeFi girişimi olan SundaeSwap, ocak ayında piyasaya sürüldü. Defillama verilerine göre son 30 günlük periyotta,  Cardano’daki (ADA) toplam kilitli varlık (TVL) %8632 artış gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!