Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’ın Ana Şirketi Alphabet, Ürün ve Hizmetleri İçin Blockchain Teknolojilerini Araştırıyor

Google’ın ana şirketi Alphabet’in CEO’su Sundar Pichai, şirketin ürün ve hizmetlerine entegre etmek için blockchain teknolojilerini araştırdığını söyledi.

Alphabet CEO’su Sundar Pichai, sona eren 4.çeyrek ve mali yıla ilişkin sonuçları sunmak için şirketin finansal analistleri ile 1 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği bir konferans görüşmesinde Web3 hakkında yöneltilen bir soru üzerine arttırılmış gerçekliği (AR) işaret ederek şirket için birkaç “ilgi alanı” olduğunu belirtti. YouTube ve Google Haritalar gibi bilgi işlem ve hizmet katmanlarını güçlendirmek için blockchain teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini araştırdıklarını söyleyen CEO;

Ne zaman bir yenilik olsa bunu heyecan verici buluyorum ve elimizden gelen en iyi şekilde desteklemek istediğimiz bir şey olduğunu düşünüyorum. Web, her zaman gelişti ve gelişmeye devam edecek. Google olarak açık kaynak teknolojilerinden büyük ölçüde faydalandık ve dolayısıyla bu alana katkıda bulunmayı planlıyoruz.

açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Amazon Web Services ve Microsoft gibi şirketlerle rekabet eden yeni bir şirket alanı olan Google’ın cloud ekibinin, blockchain tabanlı platformlar aracılığıyla müşteri taleplerini nasıl karşılayacağını araştırdığını dile getiren Pichai;

Kesinlikle blockchain teknolojisini inceliyoruz. Blockchain, geniş uygulamalara sahip çok ilginç ve güçlü bir teknoloji.

dedi.

Konuşma sırasında kripto para birimleri ile ilgili herhangi bir konuya değinilmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!