Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Blockchain Temelli Oylama Sistemleri Hacklenmeye Müsait’

Blockchain sektörünün son dönemde etkin olduğu alanlardan birisi de oy verme ve seçim süreçleri. Birçok otorite, bu alanda Blockchain teknolojisinin kullanmasının çok iyi bir fikir olduğunu düşünse de, konuyla ilgili bir araştırma yapan North Carolina Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Nir Kshetri, bu tarz bir sistemin hacklenmeye çok müsait olduğunu ifade etti.

Bir araştırma yapan başarılı bilim insanı, bu tarz sistemlerin kişinin kimliğini onaylaması gerektiğini ifade ederken, bu alanda çalışan insanların henüz bu konuyu tam olarak nasıl çözüme kavuşturacağını bilmediğini de vurguladı.

Kshetri, aynı zamanda Blockchain temelli bir oylama sisteminin hacklenmesinin mümkün olduğunu ifade ederken, bunun da seçim güvenliğini çok ciddi bir şekilde tehlikeye atacağını söyledi.

Blockchain odaklı sistemlerin şu anda çok ufak sistemlerde ve ölçeklerde test edildiğini de belirten Kshetri, bu sebeple geniş kapsamda bir Blockchain sisteminin oy verme konusunda şu an için tam anlamıyla yürütülmesinin imkansıza yakın olduğuna da vurgu yaptı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment