Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlockFi’dan Sam Bankman-Fried’a Ait Yatırım Şirketinin İflas Başvurusuna İtiraz

İflas eden kripto kredi platformu BlockFi, Sam Bankman Fried’ın (SBF) Karayipler merkezli yatırım şirketi Emergent FidelityTechnologies’in iflas başvurusunun reddedilmesini talep etti.

The Wall Street Journal (WSJ) yakın zamanda yayınladığı haberde, BlockFi’ın SBF’in yatırım şirketi olarak bilinen Emergent Fidelity Technologies’in iflas başvurusunun reddedilmesi için Delaware Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. BlockFi, şirketin iflas başvurusunun bir amacı olmadığını dile getirirken bu durumun şirket bünyesinde bulunan Robinhood hisselerinin muhafazası için kasıtlı yapıldığını öne sürdü.

BlockFi, geçmişte SBF’in kurucusu olduğu kripto hedge fonu Alameda Research’e verdiği 680 milyon dolarlık krediye karşılık teminat olarak gösterilen Robinhood hisseleri üzerinde hak iddia ediyor. Ancak Emergent bünyesinde bulunan hisseler şirketin iflas başvurusu nedeniyle herhangi bir şekilde kullanılamıyor.

Emergent’in tasfiye sorumlusu Quantuma’nın bir sözcüsü ise konu hakkında yaptığı açıklamada, iflas başvurusunun kim olduğundan bağımsız olarak tüm alacakların haklarının korunması için yapıldığını öne sürdü. Quantuma direktörü Toni Shukla, ABD’de görülen çeşitli davalarda Emergent’in varlıkları üzerinde kısmı veya tam hak iddia eden birçok alacaklı bulunduğunu belirtti. Shukla, bu nedenle iflas başvurusunun tüm alacaklıların adil bir şekilde hakkını arayabilmesi için en iyi seçenek olduğunu ifade etti.

Öte yandan Shukla, şirketin savcılar tarafından el konulan 20,7 milyon dolar nakit ve Robinhood’un %7,6’sını temsil eden hisseler dışında pek bir varlığı bulunmadığını belirterek BlockFi’ın iddiasının mantıksız olduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!