Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarından Son 6 Ayın En Büyük Çıkışı: Kurumsallar Düşüş Mü Bekliyor?

Bitcoin (BTC) 25.200 dolar seviyelerini yukarı yönlü kırmaya çalışırken kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan 32 milyon dolarlık net çıkış görüldü.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilere göre kurumsal fonlardan net 32 milyon dolarlık çıkış olduğu belirtilirken son bir haftalık periyotta %13’ten fazla değer kazanan Bitcoin’in fonlarından 25 milyon dolara yakın net çıkış oldu. Birçok uzman bu durumu kurumsalların düşüş beklediği yönünde yorumladı.

Yayınlanan verilerde Bitcoin fonlarında çıkış olurken short (kısa) Bitcoin fonuna yaşanan 3,7 milyon dolarlık para girişi dikkat çekti.

Bitcoin, Ethereum (ETH), Cosmos (ATOM) ve Polygon’dan (MATIC) sırasıyla 24,8, 7,2, 1,6 ve 0,8 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Ancak Ripple’ın kurumsa fonlarına 300 bin dolarlık küçük bir miktar para girişi yaşandığı görüldü.

CoinShares, hafta ortasında para çıkışlarının 62 milyon dolara kadar ulaştığını ancak cuma günü yaşanan para girişi ile birlikte 32 milyon dolara kadar düştüğünü ifade etti. Yaşanan çıkış sonrası uzmanlar, kurumsal yatırımcıların 1 aylık süreçte iyi bir performans gösteren Bitcoin’den kar satışı yaptıklarını dile getirdi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin yazım esnasında 24.570 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!