Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden BlockFi’dan Robinhood Hisseleri İçin FTX Kurucusu SBF’e Dava

İflas başvurusunda bulunan kripto kredi platformu BlockFi, taahhüt ettiği RobinHood (HOOD) hisselerini vermediği gerekçesiyle iflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a (SBF) ve onun yatırım şirketine dava açtı.

Financial Times’ın (FT) haberine göre iflas başvurusunda bulunan BlockFi, iflas sebebi olarak FTX’i ve Alameda’yı sorumlu tuttu. BlockFi 28 Kasım tarihinde yayınlanan mahkeme tutanağına göre Alameda’ya verdiği 680 milyon dolarlık kredinin teminatı olarak gösterilen RobinHood (HOOD) hisselerini devretmesi için FTX kurucusu SBF ve onun yatırım şirketi Emergent Fidelity Technologies’e dava açtı.

Mahkeme tutanaklarında borcu alan şirketin ve teminatın ne kadar olduğu belli olmasa dahi haberde borçlunun Alameda, bahsi geçen hisselerin ise Sam Bankman-Fried’ın Robinhood’da sahip olduğu yaklaşık %7,6’lık HOOD hisseleri olduğu iddia edildi. Şirket, SBF tarafından ilgili hisselerin BlockFi’a teminat olarak verildiğini ve SBF’nin şirkete borçlu olduğunu öne sürdü. Ayrıca BlockFi, anlaşmaya aracılık eden ED&F Man Capital Markets’i de hisseleri devretmediği için davaya ekledi.

Tutanaklarda, BlockFi’ın 9 Kasım tarihinde Sam Bankman-Fried’ın yatırım şirketi Emergent Fidelity Technologies ile adı açıklanmayan bir borçlunun yükümlülüklerini garanti altına almak için anlaşma yaptığını beyan ettiği görüldü. Öte yandan şirket tutanaklarda, yapılan anlaşmada teminat olarak bir şirkete ait adi hisse senedini kabul ettiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!