Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Bankası Silvergate BlockFi İflası İle İlgili Ortaya Çıkan FUD’u Reddetti

Kripto para bankası hizmeti veren Silvergate Capital, 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulunan BlockFi’ye “minimum” oranda maruz kaldığını açıkladı.

Dün akşam saatlerinde BlockFi ‘nin 11. Bölüm iflas koruma başvurusunda bulunmasının ardından şirketin iflasına maruz kalabilecek bağlantılı kurumlar gündeme düştü. Bu kurumlar arasında Silvergate Capital’de yer alıyordu. Adeta zincirmele bir fud’un parçasına dönüşen iflas haberleri nihayetinde Silvergate Capital’i de etkileti.

Fakat çok geçmeden şirket tarafından yapılan açıklamada, BlockFi çöküşüne ortalıkta dolanan haberlerde bahsedildiği kadar maruz kalmadıkları belirtildi. Silvergate, BlockFi ile olan toplam dijital varlık mevduat ilişkisinin, 28 Kasım itibariyle 20 milyon dolardan az olduğunu söyledi:

BlockFi, Silvergate’in Bitcoin teminatlı SEN kaldıraç kredileri için bir emanetçi değildir ve bugüne kadar sıfır kayıpla performans göstermeye devam etmiştir. Silvergate’in BlockFi’de herhangi bir yatırımı bulunmamaktadır. Ortalıkta dolanan haberler yanlış ve yanıltıcıdır.

Silvergate açıklamasında, insanları doğru bilgi için direkt olarak web sitelerini ziyaret etmeye çağırdı. Silvergate tarafından daha önce yapılan açıklamarda iflas eden kripto borsası FTX’e olan maruziyetinin mevduatlarla sınırlı olduğu ve FTX’in 30 Eylül itibariyle toplam mevduatlarının %10’undan azını temsil ettiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!