Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Efsanevi Yatırımcı Bitcoin (BTC) Tahminini Yineledi: Bu Fiyatı Hedef Gösterdi

Mobius Capital Partners’ın kurucusu ve efsanevi yatırımcı Mark Mobius, Bitcoin’in (BTC) 10.000 dolara kadar düşebileceği öngörüsünü yineledi.

Bloomberg’e konuşan efsanevi yatırımcı Mobius, Bitcoin’in 10.000 dolara kadar düşebileceği yönündeki tahminini yineledi. Mobius, Bitcoin fiyatı için 10.000 dolarlık öngörüsünü ilk olarak mart ayında Bitcoin 30.000 doların üzerindeyken dile getirmişti. Kripto paraları “çok riskli” olarak nitelendiren Mobius, ne kendi ne de müşterilerinin parasıyla kripto paralara yatırım yapmayacağını söyledi.  Bununla birlikte FTX felaketinin ardından kripto paraların “inanılmaz” bir şekilde dayandığını dile getiren Mobius, alaycı bir şekilde kripto paraların dirençli yapısını da övdü.

Sadece kripto paraların değil makroekonomik yapının da henüz bir yenilenme ve yükselişe geçme evresi için hazır olmadığını belirten kurucu, röportajında global ekonomi hakkında şu ifadelere yer verdi:

İnsanlar çok kısa vadeli bir hafızaya sahip. tüm covid-19 sürecini, devam eden savaşı unutuyorlar ve “hadi marketi düzeltelim” moduna geçiyorlar. Ama bence şuan değişim için umut beslemek elimizdeki kartlardan biri değil.

Bitcoin’in düşüş yönlü yapısını koruyacağını düşünen sadece Mobius değil. Birçok popüler analistin yanı sıra geçtiğimiz günlerde BitMEX eski CEO’su Arthur Hayes de Genesis’in içerisinde bulunduğu likidite krizini aşamayacağını ve Bitcoin’in 10.000 dolara gerileyeceğini öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!