Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarında 12 Haftanın En Büyük Çıkışı: Kurumsallar Short Bitcoin’e Yöneldi

Dijital varlık yöneticisi CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan geçtiğimiz hafta içerisinde net 23 milyon dolarlık para çıkışı oldu.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilere göre Bitcoin’de (BTC) düşüş yavaşlarken kurumsal fonlardan para çıkışı devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan 23 milyon dolarlık para çıkışını bildiren Coinshares, bunun son 12 haftanın en yüksek miktardaki çıkış olduğunu belirtti.

Bir başka açıdan bakıldığında çıkışların 23 milyon dolarda kalmasının sebebi short (kısa) Bitcoin fonuna giriş yaşanması oldu. Short Bitcoin fonuna 9,2 milyon dolar para girişi görüldü. Kısacası kurumsallar kripto paralarda hala düşüşün sona ermediğini düşünüyor.

Geçtiğimiz haftaki çıkışa rağmen yılın başından beri %65 değer kaybeden Bitcoin’e 2022 yılı içerisinde toplamda 322 milyon dolarlık para girişi yaşandı.

Paylaşılan verilerde en çok fon çıkışının Bitcoin’de yaşandığı açıklanırken altcoinlerden de genel olarak para çıkışı görüldüğü belirtildi.

Geçtiğimiz haftalarda en çok para çıkışı görünen Solana’ya (SOL) bu hafta para girişi gerçekleşti. FTX iflasıyla birlikte yaşanan problemlerin sonunda birçok kurumsal yatırımcının tedirgin olduğu SOL, bu hafta tek para girişi yaşayan altcoin oldu.

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda genel olarak çıkış yaşanmasına rağmen yine de para girişi görünen Ethereum’da (ETH) da bu hafta para çıkışı yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!