Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: Bitcoin ve Nasdaq’ın Ayrılması ile Yükseliş Trendi Güçleniyor

Bloomberg’in kıdemli stratejistlerinden Mike McGlone’a göre, Bitcoin ve Nasdaq’ın pozitif korelasyonunun bozulması ile yükseliş trendi güçleniyor. Teknoloji hisseleri ve BTC için yol ayrımı özellikle son 5 haftada dikkat çekiyor.

Bloomberg Intelligence’tan Mike McGlone, Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderi ile Bitcoin‘in yükseliş yolundaki temellerini güçlendirdiğini söyledi. Kıdemli emtia stratejisti McGlone’a göre Bitcoin ve ABD teknoloji şirketlerinin hisse senetleri arasındaki uyum sapmaya uğradı. Mcglone, bu sapmanın Bitcoin için bir yükseliş habercisi olabileceğini öne sürdü.

Bitcoin ve Nasdaw 100’ün ayrılması lider koine yarar

Mike McGlone, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir grafik ile iddialarını destekledi. McGlone, Bitcoin’in daha fazla değer kazanması için temellerin Nasdaq’a göre iyileştiğini söyledi. Bloomberg stratejisti, BTC ve Nasdaq 100 arasındaki uyumun, Bitcoin’i destekleyen temel ve teknik faktörler ile birlikte sona erdiğini belirtti.

Mike McGlone tarafından paylaşılan grafiğe göre, son 5 haftada düşüş gösteren Nasdaq 100’e kıyasla Bitcoin’in dolar bazında net bir yükseliş trendi sergilediği gözlemleniyor.

bitcoin-yukselis-trendi
Mike McGlone tarafından paylaşılan grafik. Kaynak

2020’de Nasdaq ve Bitcoin nasıl değişti?

2020’nin ilk çeyreğinde küresel pandeminin etkisi ile Nasdaq 100 yükselişe geçti ve Apple ve Microsoft, trilyon dolarlık piyasa hakimiyetini geri aldı. Bu arada dünyanın dört bir yanında evden çıkma yasakları, Alphabet (Google) ve Amazon’un da ekmeğine yağ sürdü. Genel olarak Nasdaq 100, 2020 yılının başından eylül ayına kadar %41,22 oranında yükseliş gösterdi.

Wall Street endekslerinde listelenmeyen bir teknoloji varlığı olarak görülen Bitcoin ise bu ayın başında neredeyse 16 bin dolara kadar yükselince, bu yıl %121.36 değerlendi. Böylece yaklaşık 200 milyar dolarlık piyasa değeri ile Bitcoin, 186 milyar dolarlık PayPal Inc’in dahi üzerine çıktı.

ABD yardım paketindeki gecikme ve COVID-19 aşı haberleri gibi birçok etken ile Nasdaq 100 son zamanlarda bir düzeltme yaşadı. Bitcoin ise ilk başta bir gerileme ile karşılaşsa da hemen sonrada güçlü bir yükseliş tepkisi ile yerini korumayı başardı. BTC, aşı haberlerinin etkisinden çabuk silkelenerek son 24 saatte %3’ün üzerinde artış gösterdi ve fiyatını 15 bin 800 – 15 bin 900 bandına yeniden çıkardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!