Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Bitcoin’deki 100.000 Dolarlık Hedefini Yineledi: Zaman Meselesi

Bloomberg’in kıdemli stratejistlerinden Mike McGlone, Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşmasının “zaman meselesi” olduğunu düşünüyor.

Kıdemli stratejist McGlone Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in 100.000 dolara, altının ise 2.000 dolara ulaşacağını öne sürdü.

Ayrıca McGlone, 2022 yılının ikinci yarısında petrol fiyatlarının da düşeceğini tahmin ediyor. Birçok uzman ve yorumcunun ABD Merkez Bankası’nın büyük ihtimalle faiz artırımlarını azaltacağını düşünmesi McGlone’un bu tahminlerini oldukça destekliyor.

Bitcoin 40.000 dolar seviyelerindeyken McGlone “Bu seviyelerin bir tavan yerine dip olması daha muhtemeldir.” açıklamalarında bulunmuştu. Ayrıca fiyat 10.000 dolarken bile 100.000 dolar hedefi veren Bloomberg analistleri, geçen senenin mayıs-temmuz aylarında yaşanan düşüşte Bitcoin fiyatının 60 bin dolara gitme ihtimalinin 20 bin dolara gitme ihtimalinden fazla olduğunu söylemişlerdi.

Yapılan birçok anket sonucunda yarın (10 Ağustos) tarihinde açıklanacak enflasyon verisinin de bir öncekilere oranla daha düşük gelmesi bekleniyor. Bu durumda da küresel piyasalarda ve kripto para piyasasında bir süre rahatlama görüleceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!