Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: Devlet Bitcoin’i Yasaklayabilir

Bloomberg analisti Mike McGlone’dan Bitcoin ile ilgili büyük bir uyarı geldi. McGlone’a göre, Bitcoin devlet tarafından yasaklanabilir.

Ünlü Bloomberg analisti Mike McGlone, Kitco’dan David Lin ile yaptığı röportajda Bitcoin ile ilgili yorumlarda bulundu. McGlone, Bitcoin’in başarısız bir kripto para olma riski taşıdığını göz ardı etmediğini aktardı. Bu nedenle Bitcoin, analist için altından da riskli bir varlık olma özelliğine sahip. McGlone, Bitcoin’in yeni bir teknoloji olduğunu ve her zaman başarısız olma potansiyeli taşıdığını söyledi. Konuyla ilgili şunları aktardı:

“Bitcoin’in yeni bir teknoloji olduğunu biliyoruz. Başarısız olabilir. Teknoloji ve regülasyonlar düşünüldüğünde ne söylenebilir bilmiyorum. Yasaklanabilir veya kontrol altına alınmaya çalışılabilir.”

Analist Bitcoin için 100.000 dolar olabilir demişti

 Lin, Mike McGlone’un 2025 yılına kadar Bitcoin’in 100.000 dolar olacağı tahminini sordu. McGlone, Bitcoin fiyatıyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Bitcoin önce 100 dolara, ardından 1.000 dolara ve en sonunda 10.000 dolara tırmandığından beri yaptığı en önemli şey, ki bu gerçekten son üç yıldır konsolidasyon fiyatı oldu, fiyatın sonuna sadece sıfır eklemek oldu.”

Bu yıl Bitcoin ve altın arasındaki korelasyona dikkat çeken McGlone, Bitcoin’in dijital altın olduğunu söyledi ve ekledi:

“Bitcoin altını takip ediyor. Altın yeni yükselişler yaptı, ancak makroekonomik ortam bence oldukça önemli: eşi görülmemiş GSYH oranları, niceliksel genişleme, negatif oranlar gibi faktörler altın ve Bitcoin gibi varlıkları çekici gösteriyor.”

Bitcoin’den sonra Tether gelecek

U.Today’de aktarılan habere göre, Lin’in analiste yönelttiği soruların arasında CBDC’ler ve diğer kripto paralar da bulunuyor. McGlone, öncelikle dijital merkez bankası paralarının Bitcoin’in daha fazla talep görmesine neden olacağına inandığını ve Bitcoin’in CBDC’lerin altını olduğunu söyledi. Bununla birlikte, son olarak Tether’in Ethereum’un tahtını elinden alacağından emin olduğunu ve Bitcoin’in ardından Tether’in geleceğine inandığını bir kez daha dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!