Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy: Elimizdeki Bitcoin’leri 100 Yıl Saklayacağız

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, yatırım yaptıkları Bitcoin’leri dünyanın en iyi teminatı olarak tanımladı ve 100 yıl boyunca saklamayı planladıklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz aylarda toplam 425 milyon dolarlık bir yatırım ile 38 bin 250 Bitcoin aldıklarını açıklayan MicroStrategy şirketinin CEO’su Michael Saylor, Bitcoin rezervlerini 100 yıl boyunca korumayı planladıklarını ve satmaya niyetleri olmadığını açıkladı. 38 bin 250 Bitcoin’in şu anki değeri ise yaklaşık 500 milyon dolara denk geliyor.

Geçtiğimiz aylarda toplam 425 milyon dolarlık bir yatırım ile 21 bin 454 Bitcoin aldıklarını açıklayan Michael Saylor, Bitcoin rezervlerini 100 yıl boyunca korumayı planladıklarını ve satmaya niyetleri olmadığını açıkladı.

MicroStrategy neden Bitcoin’i seçti?

Firma tarafından yapılan ilk Bitcoin yatırımı, Ağustos 2020’de yaklaşık 21 bin adet ile gerçekleşti. CEO Michael Saylor, Real Vision CEO’su Raoul Pal ile yaptığı röportajda 21 bin 454 Bitcoin’e 250 milyon dolarlık yatırım yapmanın firma yatırımcıları ve yöneticileri arasında verilen bir karar ile olduğunu söyledi. Saylor, bu hamlenin yalnızca bir riskten korunma değil, Bitcoin standardını benimsemek için atılan bilinçli bir kurumsal hamle olduğunu vurguladı.

Michael Saylor, küresel ekonomik belirsizlik ışığında şirket hazinesinin yeniden yapılandırmaya karar verildiğini ve uzun vadeli değer depoları arandığını dile getirdi. Eldeki seçenekler değerlendirildiğinde en doğrusunun Bitcoin olduğuna karar verildiğini söyleyen Saylor, vergilerin tüm varlıkları neredeyse erittiğini söylerken; vergiden etkilenmeyenlere ise hükümet tarafından sürekli kontrole tabi tutulduğu için sıcak bakmadıklarını belirtti.

microstrategy-bitcoin

Dünyanın en iyi teminatı: Bitcoin

Michael Saylor, Bitcoin’i dünyanın en iyi teminatı olarak gördüğünü açıkladı. Saylor, Bitcoin’in altın veya herhangi başka bir emtia ile karşılaştırılamayacağını iddia etti. Pal ile yaptığı röportajda 100 yıl boyunca 100 milyon dolar nakit tutulması halinde bunun %99’unun eriyeceğini; aynı şekilde altın tutulması ile de en iyi ihtimalle %85’lik bir kayıp yaşanacağını öne sürdü.

Saylor, tüm diğer değer deposu olabilecek varlıkların yanı sıra Bitcoin’in geliştiğini, güçlendiğini ve hızlandığını ekledi. Saylor BTC için “şifreli bir enerji duvarı ile korunan sibernetik bir arı kovanı” olarak tanımlamasında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!