Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Tahminini Paylaştı: Bitcoin İçin Bir Sonraki Durak Neresi?

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, mevcut durumda Bitcoin’in (BTC) düşüşüne devam edebileceğine dikkat çekti.

Mcglone 8 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, risk varlıkları için en kötü senaryonun gerçekleşmediği varsayılırsa Bitcoin’in düşüşe devam edebileceğini ve bu yolda diğer varlıklara liderlik yapabileceğini öne sürdü.

Kıdemli analist, küresel finansal kriz sırasında Nasdaq 100’ün (NDX) 2021 sonundan Aralık ayına kadar Bitcoin’deki %55’lik bir düşüşe karşı %35 değer kaybederek o zamandan bu yana yavaş bir düşüş beklentilerini hafiflettiğini belirtti.

Ayrıca McGlone, hisse senedi piyasalarında görülen 2023’ün başından mayıs ayına kadar devam eden %20’lik yükselişe karşı Bitcoin’in %70’lik bir değer kazanarak hisse senedi piyasaları ile benzer yönde hareket gösterse de Bitcoin’in daha volatil hareketler sergilediğini ortaya koydu.

Bu kapsamda kıdemli analist, ABD Merkez Bankası’nın (FED) mayıs ayında sıkı para politikaları gütmeye devam etmesi ve risk varlıklarının enflasyonu hafifletmeye yardımcı olmak için düşmemesi durumunda bir kaybet-kaybet senaryosunun oluşabileceğini belirtti.

Öte yandan McGlone, NDX ve BTC arasındaki pozitif korelasyonun 0,42 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine oldukça yakın olduğunu ve likiditenin pandemi sonrası likidite bolluğundan bu yana hızla düşmeye devam ettiğini dile getirdi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %1,4 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saatte %1,4 düşüş yaşayarak yazım sırasında 27.569 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!