Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analistine Göre Kripto Para Krizi 2008 Krizinden Daha Kötü Sonuçlanabilir

Bloomberg’ün podcast sunucularından Joe Weisenthal, kripto paraların akıbetinin 2008 sonrası emlak piyasası kadar parlak olamayabileceğini öne sürdü.

Sunucu ve analist Joe Weisenthal, 2008 emlak piyasası krizi ile içerisinde bulunduğumuz kripto para piyasası krizinin ilk bakışta birbirine benzese de oldukça önemli bir farklılık barındırdığını belirtti. Weisenthal, 2008 krizi sırasında ve sonrasında insanların hala barınmaya ihtiyaç duyduklarını ancak kripto para birimlerine şu an kimsenin ihtiyacı olmadığını ifade etti.

Kripto para sektörü için şu anda tek gelir kaynağının spekülasyon olduğunu iddia eden sunucu, kullanım alanı olmadığı için ayı sezonlarında çok daha keskin düşüşler görmenin doğal olduğunu ve gelecekte de buna benzer pek çok sürecin yaşanacağını tahmin ettiğini belirtti. Öte yandan Weisenthal, kripto para birimlerinin sıfırlanacağına da inanmadığını çünkü yüksek volatiliteden kar etme arzusunun tamamen ortadan kalkmasının pek mümkün gözükmediğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Endonezya’da katıldığı bir konferansta halihazırda kripto para piyasalarında yaşananların 2008 krizine benzer bir süreç olduğunu öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!