Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Başsavcısı’ndan Kongreye Çağrı: Emeklilik Fonları ile Kripto Para Yatırımı Yasaklansın!

ABD’de kripto para karşıtlığı büyüyor. New York Başsavcısı Letitia James, bireysel emeklilik fonlarının dijital varlıklara yatırım yapmasının yasaklanmasını önerdi.

New York Başsavcı Letitia James 22 Kasım tarihinde ABD Kongresi Finans Komitesine yazdığı mektupta, blockchain teknolojisi ile dijital varlıkların aynı şey olmadığını belirtti. Savcı, fonların blockchain teknolojisi ile bağlantılı şirketlere yatırım yapmasına karşı olmadığını ancak dijital varlıkların bireysel emeklilik yatırımları için fazlasıyla riskli olduğunu ve bunun yasaklanması gerektiğini öne sürdü.

Başsavcı ayrıca fonların dijital varlıklara yatırım yapmasına izin vermeyi amaçlayan iki yasanın reddedilmesini ve 401(k) ve 457 gibi katkı planlarının kripto para birimleri ve dijital varlıklar satın almasını yasaklayacak yeni yasalar talep etti. Geçtiğimiz haftalarda iflas eden kripto para borsası FTX’i örnek vererek bu piyasanın güvenilir olmadığının altını çizen James, emeklilik fonlarını dijital varlıklardan uzak tutmak için dört sebep sıraladı.

Başsavcı ilk olarak emeklilik planlarında öncelikli amacın yatırımları uzun vadede korumak olduğunu belirtti. İkinci neden olarak Kongre’nin vatandaşların emeklilik fonlarını koruma yükümlülüğüne dikkat çeken James, üçüncü sebep olarak kripto para piyasalarında yaşanan dolandırıcılıkları ve dördüncü neden olarak yüksek volatiliteyi gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde kripto karşıtı tutumları ile sık sık yatırımcıların tepkilerini çeken Elizabeth Warren, Tina Smith ve Richard Durbin de yatırım devi Fidelity Investment’ın emeklilik planlarında yer alan Bitcoin (BTC) tekliflerini yeniden değerlendirmesini talep etmişti.

Öte yandan Ekim 2022’de düzenlenen bir anket sonucunda ABD merkezli yatırımcıların yaklaşık %50’sinin emeklilik planlarında kripto paraların bulunmasını istediği ortaya çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!