Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Ünlü Yatırımcının Özel Cüzdanından 42 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalındı: FBI Harekete Geçti

FENBUSHI Capital kurucusu ve Çinli ünlü kripto para yatırımcısı Bo Shen’e ait özel cüzdandan 42 milyon dolarlık varlık çalındı.

Milyarder Bo Shen’e ait sonu “894” ile biten kripto cüzdanı hackerların saldırısına uğradı. İlk açıklamalara göre cüzdanda toplam 42 milyon dolarlık varlığın bulunduğu ve tümünün saldırıdan etkilendiği belirtildi. Yaşanan olayın ardından Shen’in avukatları ve FBI harekete geçti.

Bo Shen Twiiter üzerinden paylaştığı bir gönderide, saldırıya uğrayan cüzdandaki varlıklara dair detaylı bilgi verdi. Ek olarak çalınan varlıkların kişisel fonlar olduğunu ve FENBUSHI Capital ile bir bağlantılarının olmadığını belirtti.

On-chain verilerine ve Shen’in açıklamalarına göre çalınan varlıkların 38 milyon doları USD Coin (USDC) olarak kayıtlara geçti. Varlıkların geri kalan kısmını iseTether (USDT), Uniswap (UNI), Reputation (REP) ve Liquity (LQTY) oluşturdu.

Olayı araştıran güvenlik firması Slowmist, Shen’in Trust Wallet kullandığını ve saldırının cüzdana ait teknik bir güvenlik sorunundan değil, kişisel hatırlatıcı kodun ele geçirilmesinden kaynaklandığını söyledi. Son verilere göre saldırganlar cüzdandaki tüm varlıkları kendi kontrolleri altındaki bir Ethereum (ETH) adresine aktardılar. Ardından Aave ve Uniswap gibi merkeziyetsiz platformlar üzerinden varlıkları “temizlemeye” başladılar.

Her ne kadar bu temizleme işlemi devam etse de varlıklara ait bilgiler on-chain verileri incelendiğinde blokzincirinde kolayca saptanabiliyor. 38 milyon dolarlık USDC, bir diğer stablecoin olan DAI’ye dönüştürülmüş şekilde “0x66F62574ab04989737228D18C3624f7FC1edAe14” cüzdanında tutulmaya devam ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!