Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg: Toplam Bitcoin Miktarının %7’si Tek Bir Şirketin Çevrimdışı Cüzdanlarında Tutuluyor

Bloomberg’in 9 Mayıs tarihli, kaynağını açıklamadığı kişilerden elde ettiği habere göre, Bitcoin çevrimdışı cüzdan deposu Xapo şuan dünyanın toplam Bitcoin miktarının %7’sini kendi internet bağlantısı olmayan cüzdanlarında saklıyor. Bu miktar yaklaşık olarak 10 milyon Dolara denk.

Bu 5 farklı Kıtaya yayılan depolara ”yakın” olan başka bir kaynak ise, bu miktar için ”doğru bir tahmin” yorumunda bulundu.

Xapo sadece 2014 yılından itibaren piyasanın içerisinde ve haberlerde ilk yer alma olayı geçen yılın sonlarında eski bir İsviçre savaş sığınağını bitcoin depolama tesisine çevirdiğinde olmuştu. Bunun daha öncesinde Xapo, yetkililer ile sıkıntıya girdiği ABD’den İsviçre’ye taşınması sırasında da onay alma sırasında sorunlar yaşamıştı.

Şimdi bunun tam aksine çoğu kripto para fonu, donanım cüzdanları gibi bireysel depolama seçenekleri ile kıyaslandığında sunduğu daha çok merkezileşme ve daha az kontrol seçeneklerine rağmen, bu depolama konseptine övgüler yağdırıyor.

İngiltere menşeli yatırım platformu olan CoinShares’in CEO’su Ryan Radloff, Bloomberg’e şunları aktardı:

”Bana para verseniz bile bunu bir bankada tutmam.”

Bloomberg’in aktardıklarına göre Bitcoin için olan bu aşırı çevrimdışı cüzdan talebi, şirketin ”depozitolarını” ABD’nin 5,670 bankasının %98 üstüne yerleştiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment