Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler, New York Borsasısının Kripto Para Hamlesini Değerlendirdi

Analistler Dominic Chu ve Robert Kelly, New York Menkul Kıymetler Borsası’nın müşterilerine Bitcoin aldırmanın önünü açmak için  yaptığı çalışmalar hakkında yorumlarda bulundu. İki analist de, New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE)’nin böylesi bir hamleyi düşünmesinin, Bitcoin’in ana akım adaptasyonunu ve kullanım alanını ne kadar geliştirdiğinin bir kanıtı olduğunu savundu.

NYSE’ye sahip olan şirket olan Intercontinental Exchange (ICE)’nin planladığı bu hamlenin gerçekleşmesi halinde bu durumun kripto para piyasalarına büyük bir ivme kazandıracağını belirten ikili; zaten şu anda CME ve CBOE’de Bitcoin vadeli işlemlerinin itibari paralar üzerinden devam ettiğini hatırlatarak; NYSE’nin eklemeyi vaad ettiği Swap kontrat sisteminin de bambaşka bir boyuta işi getirebileceğini belirtti.

Özellikle bu hamlenin Wall Street ile Bitcoin’i oldukça yakınlaştırabileceğine dikkat çeke Robert Kelly, düşüncesini şu sözler ile detaylandırdı:

”Bitcoin’in fiziksel bir değeri olabilir ve bahsettiğimiz şey bu. Yani ICE, bu hamlesi ile farklı bir çözüm sunuyor. Bunun etkileri çok büyük olabilir. Bunlar genelde pek de hayra alamet olmayan göstergeler ve işlerdir. Ellerinde büyük miktarlar tutan kurumsal firmalar için de böyle bir çözüm getirmiş olabilirler.”

Şu aşamada büyük yatırımcının elindeki senetleri kaybolmaktan ya da çalınmaktan koruyan çözümler, sayısı sınırlı firma tarafından veriliyor. ICE, bu hamlesi ile böylesi bir iş yapıp  yapmayacağını henüz açıklamadı. Hatta işin doğrusu, kurumdan konuyla ilgili hiçbir açıklama veya yalanlama dahi yapılmadı.

Kelly, ICE’nin SEC denetimlerine uyan ve SEC’in kabul edebileceği böylesi bir koruma çözümü devreye sokmayı başarması halinde, birçok büyük ve kurumsal yatırımcının sektöre geçiş yapabileceğini belirtirken; etkinin çok büyük olacağını ifade ediyor. Sektördeki fiyat in çıklarının böylesi bir hamleden doğal olarak etkilenebileceğini belirten Kelly; aynı zamanda böylesi bir sistemin Bitcoin ve diğer kripto paralar için devreye girmesi halinde Bitcoin’in de aynı altın gibi bir değer sınıfına girebileceğini iddia ediyor.

Kelly, aynı zamanda piyasaların bu habere tepki vermekte geciktiğini de iddia ederken, buna sebep olarak ise birçok analistin ve yatırımcının haberi küçümsemesini işaret etti.

ICE’nin ve dolayısı ile NYSE ile ilgili çıkan bu haberlerin, Goldman Sachs’ın da kripto para ofisi açmayı düşünmesi ile çakışması da enteresan bir tesadüf olarak görünüyor. Bitcoin, bu hafta birçok kez denemesine rağmen; 10 bin dolar direncini ise kırabilmiş değil.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment