Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Pop Kültür Tanıtımını Yapmak İçin ”Otaku Coin” Çıkartılıyor!

Çarşamba günü Japon şirketlerinden oluşan bir grup, bu yılın sonlarına doğru ülkenin pop kültürünü tanıtıp daha büyük çevrelere yayılmasını sağlamak amacıyla bir kripto para çıkartmayı planladıklarını belirtti.

”Otaku Coin” ismini kullanacak olan bu kripto para bu yaz gibi erken bir tarihte çıkarılacak. Grubun bunu yapmasındaki amacı genellikle otaku veya geekler olarak nitelendirilen hayranların  desteğini kazanmış olan video oyunları veya animasyon (Anime) üretimi için gereken finansmanı sağlamak.

Otaku Koin Hazırlama Komitesinin yaptığı açıklamalara göre Otaku Koininin piyasaya sürülmesinden sonra önceden belirlenmiş belirli bir koin sayısı dünya çapında seçilmiş bir hayran kitlesine dağıtılacak. Komite bunun yanı sıra kripto paralar için bir sermaye arttırma platformu olan ilk dijital para arzı yöntemini kullanmayı planlamadıklarını da belirtti.

Otaku koin sahipleri bu koinleri aynı zamanda hazırlama kurulunun da bir üyesi olan Tokyo Otaku Mode Inc gibi e-alışveriş sitelerinden bir şeyler almak için kullanabilecekler.

Grup bunun yanı sıra Otaku koinin kripto para borsalarında da alım satımının yapılıp aynı zamanda yakın bir tarihte yen ve diğer küresel itibari paralarla bile ticaretinin yapılabilmesini umuyor.

Tokyo Otaku Mode grubunun baş sorumlusu olan Naomitsu Kodaka kripto para işlemlerinin yapıldığı online bir cüzdana atıfta bulunarak şunları ifade etti:

”Japon içerik endüstrisinin popülerliğini blockchain teknolojisini etkili bir şekilde kullanarak da daha fazla arttırmak istiyoruz.”

KAYNAK: KYODO NEWS

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment