Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit Kurucu Ortağı: Kripto Paralar Yüksek Enflasyona Birebir!

Görünüşe göre bugünlerde herkes kripto para birimleri ve onların kullanılabilirliği konusunda söyleyecek bir şeylere sahip ve bunların sonuncusu Reddit kurucu ortağı Alexis Ohanian’dan başkası değil.

Dün gece The Late Show with Stephen Colbert programındaki bir röportajda Ohanian, kripto para birimlerinin, fonları hiper enflasyona karşı korumak için etkili bir alet olduğuna inandığını belirtti.

Colbert, Ohanian’a neden itibari para yerine kripto parayı tercih ettiğini sorunca Reddit kurucusu şunları belirtti:

”Kripto para birimleri adeta yeni bir internetin yakıtı gibi. Bitcoin ve kripto para birimleri gibi şeyler yalnızca tek bir ülke tarafından desteklenmeyen bir tasarruf aracı sahibi olabilmemiz için fırsat niteliğinde.”

Ohanian açıklamalarının devamında kripto para birimlerinin insanlara herhangi bir zorunlu hükumet eylemi olmadan kendi paralarını kontrol etme imkanı veriyor. Bu durum özellikle değişken politik ve ekonomik durumlardan geçmekte olan ülkeler için ekstra bir doğruluk oranına sahip.

Ohanian:

”Biz aslında hepimize ait banka hesapları ve etrafta bulunan paramızın kıymetini bilmiyoruz. Dünyadaki bir çok insan için elindeki para dijital olduğu için ve seninle beraber gittiğin her yere transfer edilebildiği için, senin olanın gerçek anlamda senin olduğunu bilme duygusunu yaratıyor ve bunun verdiği güvenlik hissi o insanlar için paha biçilemez. ”

Reddit kurucu ortağı buna ek olarak, kripto paraların doğal olarak sahip olduğu ekstra değişkenlik için de, Bitcoin’in hala yüksek enflasyon ile boğuşan ülkelerin itibari paralarına göre daha fazla istikrar gösterdiğini belirtti.

Yüksek enflasyon ile baş edebilmek için kripto paraları kullanma fikri Zimbabve, Venezuela ve Arjantin gibi ülkelerin de dahil olduğu çoğu yerde kullanılmakta.

Bir çok insan yüksek enflasyon dönemlerinde kendilerini para kaybı yaşamaktan kurtarmak için yüzlerini kripto paralara dönüyorlar ve bu bazen kripto paraların yöredeki alım gücünü de yukarılara çıkartıyor.

Maalesef ki bu olay şimdiye göre hala herhangi bir araştırmaya tabi tutulmuyor ve etrafta hala yukarıda bahsedilen anekdotların ötesinde bu tür iddiaların gerçekten doğru olup olmadığı hakkında bile şüphe mevcut.

Ohanian daha geçenlerde biraz abartılı Ethereum ve Bitcoin fiyat tahminleri ile gündemde kendine yer edinmişti. Geçen hafta Reddit kurucu ortağı pek desteği olmadan BTC ve ETH’nin fiyatlarının yıl sonuna kadar sırasıyla 20.000 ve 1,500 dolar seviyelerine ulaşacağı yorumunda bulunmuştu.

Ohanian kripto paraların yükselmeye meyilli olduğunu savunan tek Silikon Vadisi girişimcisi değil. Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey de Bitcoin’in 2028 yılına kadar dünyanın en birincil para birimi olacağına dair tahminlerde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment