Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler Union Bank Başkanı: Kripto Paraların Geleceği Çok Parlak

Genelde kripto paralar ve blockchain teknolojisi hakkında çok destekleyici ve iyimser yorumlara sahip olan Filipinler Union Bank Başkanı Edwin Bautista, kendi bankasının Bitcoin açılımı yapmak ve kripto paraları kabul etmek üzerine ciddi çalışmalarının olduğunu belirtti.

Cryptovest ile olan röportajı sırasında, Banka müdürüne Union Bank’ın neden ülkede kripto paralara olumlu bakan tek banka olduğu sorulduğunda başkan: ”Bu gelecektir” yorumunu yaptı.

”Gerçekten kripto para birimlerinin itibari paraların yerini alıp almayacağını bilmiyoruz. Bunu kesin olarak kimse bilemez. Ama eğer böyle olsaydı ne olurdu? Bunun hakkında olumlu bir bakış açısına sahip olmalıyız. Bir şeyi anlamadığımız için onu direkt olarak reddedemeyiz.”

Bautista’ya göre müdürlüğünü yaptığı banka ülkedeki kripto para varlıklarını ödeme birimi olarak kabul eden ilk ülke olabileceğini belirtti. Merkez Bankası olan Bangko Sentral ng Philipinas [BSP] kurumunun kripto paralar için herhangi bir yasal düzenleme yapmadığını da belirten başkan düzenlemeler ve yaptırımlar konusunda da bir sorun çıkacağını düşünmediğini vurguladı.

”Merkez bankasının kripto paraların dahil olduğu herhangi bir işlemin iki taraf arasında kalması gerektiği. Bu aynı takas sistemi gibi. Bu sebeple bunu ödeme birimi olarak kabul etmemizde bir sakınca görmüyorum. Eğer tam olarak burada birisi bana Bitcoin öderse bunu kabul edeceğim.”

Edwin Bautista, Union Bank’ın kripto para madenciliği yaptığını ancak maaşları ve elektrik faturasını düştüğümüzde bunun çok getirisi olan bir iş olmadığını açıkladı.

”Aynı herkesin söylediği gibi, kripto paralar herkese göre değil. Bu çok tartışmalı ve riskli ancak size yüksek miktarda kazanç getirebilme yetisine de sahip. Sadece kaybetmeye hazır olduklarınızla yatırım yapın.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment