Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telekom Devleri Blockchain Denemesi Yapacak

Colt ve PCCW Global, telekomünikasyon endüstrisindeki masrafları azaltmak amacıyla blockchain denemesi yapacak önemli yeni üyeler buldu.

İlk olarak Mart ayında duyurulan kavram ispatı(PoC), bir blockchain startup şirketi olan Clear yardımıyla geliştirilmişti ve amacı, geleneksel işçi ağırlıklı ve masraflı olan toptan uluslararası satış hizmetlerinin kurulum ve tasfiyesini daha otomasyon bir hale getirmek için blockchain teknolojisi kullanımını sağlamaktı.

Şimdi bu denemeye katılmak isteyenler arasında ITW Global Liderler Forumu’ndan BT, HGC, Global Communications, Telefonica ve Telstra gibi devasa telekomünikasyon şirketleri var.

İlk çaba, konuşma dakikalarının toplu satışını tasfiye etmek ve testlerde tarihsel verileri kullanmak üzerineydi.  Yapılan açıklamaya göre bunun son tekrarlanmasında kavram ispatı, blockchain sistemine canlı veri akışı getirecekti ve veri trafiğinin otomatik olarak onaylanıp taşıyıcılar arasında konumlandırılmasını sağlayacaktı.

Yeni üye olan HGC’nin CEO’su Andrew Kwok bu denemenin potansiyel etkisi hakkında yorum yapıp bunun başarılı olması halinde projenin ”küresel şirketler arasında yeni bir iş ilişkisi oluşturacağını ve bu endüstrideki işin uygulanma yöntemini baştan aşağı değiştirebileceğini” belirtti.

Colt CEO’su Carl Grivner’e göre ilk denemenin başarılı olması için canlı veriden faydalanmanın çok önemli bir adım olduğunu ve  bunun telekom endüstrisi için ”blockchain teknolojisinin kullanılabilirliğini kanıtlayabileceğini” vurguladı.

Grivner:

”İkinci PoC sadece canlı veri sayesinde bağımsız olarak bütün trafiği doğru bir şekilde yönlendirme ve eşleştirme  olan amacını yerine getirmekle kalmadı, ama aynı zamanda eskiden ağırlıklı olarak manüel yapılan işleri güvenli bir şekilde otomasyon bir sisteme dönüştürerek Colt gibi şirketlerin hem kendi şirketimiz hem de müşterilerimiz için işlerimizi daha iyi hale getirmemizi sağlayan kaynak kullanımına olanak sağlayabilir. Bu sayede de telekomünikasyon şirketlerinin geleceğine ışık tutabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment