Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffett Öğrencisi: “Buffet Bitcoin Konusunda Yanılıyor”

Ünlü teknoloji risk sermayedarı Chamath Palihapitiya, Çarşamba günü katıldığı CNBC programında Milyarder yatırımcı Warren Buffet’in Bitcoin hakkında yanıldığını belirtti.

CNBC’nin ünlü Squawk Box programına katılan eski Facebook yöneticisi Chamath, ”herkes her zaman haklı değildir. Teknoloji hakkındaki bilgiler Berkshire Hathaway başkanı ve CEO’sunun etrafında dönmüyor.” yorumunu yaptı.

Buffett Pazartesi günü CNBC ile yaptığı röportajda bitcoini yerin dibine sokmuş ve dünyanın en büyük kripto parasının yatırımcıların kendi elindekileri daha büyük paralara başkalarına satmaktan başka bir şey üretemediğini belirtmişti. Berkshire Başkan Yardımcısı Charlie Munger ve aynı zamanda Berkshire kurul üyesi olan Microsoft kurucu ortağı Bill Gates de bu hafta içerisinde Bitcoin’i yerenler listesine girmeye hak kazananlardan.

Kendisine bir Buffett ”öğrencisi” diyen Palihapitiya, kripto paraları altının yerine geçecek bir mal varlığı olarak gördüğünü belirtti. ”Bitcoin gibi bir şey gerçekten önemli çünkü bu piyasanın geri kalanıyla ilişkili değil.”

Palihapitiya bu konudaki hislerini ”bence iki farklı evren var. Bitcoin dünyası ve normal dünya arasında gidip gelmek için pasaporta ihtiyacım varmış gibi hissediyorum.” kelimeleri ile anlattı.

Kendisi gibi 2012 yılından beri kripto paralara sahip olan insanların bunu ”geleneksel finans yapısına karşı” bir hedge fonu olarak gördüğünü belirtti. Bunun doğru olup olmadığı kesin olmasa da hepimizin düşüncesi bu yönde diyerek sözlerini noktaladı.

Palihapitiya ekonomik kriz esnasında neler yaşandığını hatırlamanın önemli olduğunu söyleyip ” her şey paramparça oldu” ve ”hedge olduğunu düşündüğümüz şeyler bile yitip gitti.” yorumunda bulundu.

CoinDesk’e göre ağır eleştiriler  ve şüphelere maruz kalan Bitcoin çarşamba sabahki verilere göre 9,210 bin dolar seviyelerindeydi.

2007 yılında başlayıp 4 yıl süreyle Facebook ekibinin bir parçası olarak görev yapan Palihapitiya kullanıcı arttırılması bölümü başkan yardımcılığı da dahil çeşitli görevlerde rol aldı.

2017’nin Aralık ayında Facebook’u, ”popülerliği”, ”doğruluk” ile karıştırabilecek bir toplum yaratmak ithamıyla ağır bir şekilde eleştirmişti. Bu açıklamalarında şunları belirtmişti:

”Bugün yarattığımız aygıtlar toplumun sosyal bağlarının çalışma şeklini erozyona uğratıyor.”

Facebook, Palihapitaya’nın sözleri ile aynı fikirde olmadığını ve 6 yıldır şirket bünyesinde olmadığını vurgulayıp, o zamandan bu zamana çok şeyin değiştiğini belirtmişti.

KAYNAK: CNBC

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment