Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Uzmanından Bitcoin ve Altın Analizi

Bloomberg’den Mike McGlone altın yatırımcılarının fonlarını Bitcoin yatırımına kaydırmaya başlaması ile BTC fiyatında artış yaşanabileceğini dile getirdi. McGlone Bitcoin’i volatilite bakımından 1980’lerin altınına benzeterek, “BTC’nin fiyat yükselişi için olgunlaşması yeterli” dedi.

Bloomberg kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone yeni yayınlanan bir raporda Bitcoin fiyatı ile ilgili analizlerde bulundu. Bitcoin fiyatı ocak ayının başında 42 bin dolar ile rekor tazeledikten sonra 30 bin dolara kadar geriledi. Fakat BTC boğaları 30 bin dolarlık tabanı savunmayı başardı ve Bitcoin fiyatı yeniden 38 bin dolara doğru bir yükseliş trendi yakaladı.

Stratejist McGlone da Bitcoin’in 30 bin dolarda güçlü bir destek oluşturduğunu doğruladı. McGlone, giderek artan kurumsal yatırımlar ve Bitcoin’in rezerv varlık olarak altının payından almaya başlaması ile BTC fiyatının 50 bin doları aşabileceğini öne sürdü.

Bitcoin’in direnç seviyesi altının 100 katı olabilir

Mike McGlone raporda giderek dijitalleşen dünyada yatırımcının altından uzaklaşarak Bitcoin’e geçmesinin beklenen bir sonuç olduğunu belirtiyor. McGlone, yatırımcıların portföylerinde Bitcoin’e %1-5 yer vermelerinin mantıklı olacağını dile getiriyor.

“Büyük bir teknolojik aksaklık olmadığı sürece, BTC bir rezerv varlık haline gelirse, eski güvenli liman altın risk altında olacaktır.”

Stratejist, BTC’nin direnç seviyesinin altınınkinden 100 kat yüksek olabilecek potansiyele sahip olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin sabit arzı ile altından daha az volatil olabilir

McGlone, Bitcoin’in 2024 yılına kadar altının volatilitesine erişeceğini söylerken, sabit arzı nedeni ile Bitcoin’in altından bile daha az piyasa oynaklığına sahip olabileceğini dile getirdi. Stratejist bu seviyeye varmak için Bitcoin’in olgunlaşmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

“BTC için 260 günlük volatilite %50 seviyelerinde ve bu da altının 1980’lerdeki piyasa oynaklığına denk geliyor.”

Bloomberg’in kıdemli stratejistine göre yatırımcılar altından vazgeçip fonlarını Bitcoin’e taşıdıkça Bitcoin fiyatı orta vadede 50 bin dolara doğru yükselişini sürdürebilir.

Kurumsal benimsenme önemli bir faktör

McGlone raporda, Bitcoin’in yükselişinde ve bunu sürdürülebilir bir hale getirmesinde kurumsal yatırımcı ilgisinin önemli bir yeri olduğunun altını çiziyor. Yapılan incelemede altından Bitcoin’e geçiş yapan fonların kanıtları paylaşılıyor. BTC fonu Grayscale Bitcoin Trust’a fon akışının hızlandığı belirtilirken, bilinen toplam altın ETF’lerinin düşüşe geçtiği gösteriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!