Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada Yüzde 50 Değerlendi: OMG Network Nedir?

OMG Network 1 haftada %50’ye yakın değerlenerek kripto para yatırımcılarının radarına girdi. OMG Network ne işe yarar ve yarım milyar dolardan fazla piyasa değerine sahip OMG token nedir?

OMG Network (OMG) gösterdiği yükseliş trendi ile geçtiğimiz hafta %50’e yakın değerlendi. OMG bu artış ile 4 dolar barajını aştı. OMG fiyatı 7 gün içinde 4,78 dolara kadar çıktı. OMG Network Mart 2020’de piyasa genelinde görülen çöküş ile 0,35 dolara kadar gerilemişti.

OMG 637.6 milyon dolarlık piyasa değeri ile en değerli kripto paralar arasında 67. sırada yer alıyor. OMG için günlük ticaret hacmi ise 827.8 milyon doları aşıyor. OMG fiyatı tüm zamanların en yüksek değerini 2018 yılında 25 dolar ile görmüştü.

omg-network
OMG fiyatı için 7 günlük değişimi gösteren grafik. Kaynak

OMG Network ve OMG token nedir?

OMG Network Ethereum ağı için oluşturulmuş bir layer-2 ölçeklendirme çözümüdür. Eski adı OmiseGo’dur. OMG Network sayesinde kullanıcılar, ETH ve ERC20 tabanlı tokenlar ile Ethereum ağında daha hızlı ve ucuz maliyetli işlemler gerçekleştirebilirler. Platform bu yolla Ethereum’daki ölçeklenebilirlik sorununu hafifletmeyi amaçlıyor. Platformun kullandığı side-chain teknolojisi olan MoreViable Plasma ile saniyede binlerce işlem ölçeklendirilebiliyor.

2017 yılında OmiseGo olarak kurulan OMG Network dünyanın birçok bölgesinde 50’den çalışanı ile Tayland merkezinden yönetiliyor. Platform Tayland menşeili bir fintech firması olan SYNQA’nın yan kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir. OMG Network projesi, Ethereum işlemleri için hız ve düşük maliyet önerirken, ağın karbon ayak izini azaltmayı da hedeflemektedir.

Platformun yerel kripto parası OMG tokendır. OMG token 2017 yılında gerçekleşen ICO ile 25 milyon dolarlık bir fon toplamıştır. SYNQA yakın zamanda OMG için gerçekleştirdiği ve Toyota gibi büyük yatırımcıların katıldığı seri ile 80 milyon dolar daha toplamıştır. OMG için maksimum arz 140 milyon 245 bin 398 olarak belirlenmiştir ve bu arzın tamamı dolaşımdadır.

OMG coin Binance, Huobi, OKEx, Coinbase, HitBTC, Bithumb, Bitfinex ve Kraken gibi borsalarda listelenmektedir. Yerel düzeyde Bitexen, Paribu gibi borsalarda işlem yapılabilmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!