Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin Fiyatı Elon Musk Tweetiyle Uçuşa Geçti

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 4 Şubat sabahı Dogecoin (DOGE) ile ilgili bir tweet daha attı. DOGE fiyatı 24 saat içerisinde yüzde 25’ten fazla yükseldi.

2020 yılından beri Dogecoin (DOGE) ile ilgili çeşitli paylaşımlar yapan Elon Musk, bunlara bir yenisini ekledi. Twitter hesabından bir roketin görselini paylaşan Elon Musk bunun altına tek kelimelik bir yorum ekledi: “Doge.”

elon-musk-dogecoin-doge-tweet

DOGE fiyatı bu haberle fırladı

Dogecoin, Elon Musk tarafından yapılan bu paylaşımla değerlenmeye başladı. CoinGecko verilerine göre DOGE, 24 saatlik zaman dilimi içerisinde yüzde 45’ten fazla değer kazandı. Bunun yüzde 18’lik kısmı, 20 dakikalık zaman dilimi içerisinde kaydedildi.

dogecoin-doge-grafik-fiyat-usd

DOGE fiyatı saat 11:20 itibarıyla 0.050 doların üstüne çıktı. Reddit ve Twitter gibi platformlardaki yatırımcılar, onun 1 dolara kadar yükselip yükselmeyeceğini merak ediyorlar. Elon Musk, fiyattaki bu hareketlilik sırasında 10:57’de yeni bir tweet paylaşıp şu görseli yayınladı:

elon-musk-welcome-twitter-dogecoin-fiyati-doge

24 saatte yüzde 80’e yakın oranda değer kazanan DOGE, saat 11:15’te Musk’tan bir destek daha aldı. Musk’ın bu seferki açıklaması, “Dogecoin halkın kripto parasıdır.” oldu.

Bybt verilerine göre, sadece 1 saat içerisinde 8 milyon dolarlık vadeli DOGE pozisyonu tasfiye oldu. Buna karşılık, aynı zaman dilimi içerisinde tasfiye olan Bitcoin pozisyonları 4.4 milyon; Ether pozisyonları 5.4 milyon dolar değerinde.

“Elon, emin misin?”

Kripto para borsası Huobi’nin sosyal medya ekibi, Elon Musk’ın bu tweetine bir yanıt verip “Emin misin?” şeklinde bir soru sordu. Elon Musk birkaç haftadır bitcoin ve dogecoin gibi kripto paraların fiyatını manipüle etmekle suçlanıyor.

Musk bu soruya, “En muhtemel sonuç, en eğlenceli olandır.” diyerek yanıt verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!