Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Ortağından XRP İçin Lending Hamlesi

Japonya’nın finans devi SBI Group, XRP aracılığıyla lending hizmeti sunmaya başladı. SBI VC Trade kullanıcıları, şirkete yatıracakları XRP’ler üzerinden pasif gelir elde edebilecekler.

SEC davasında Ripple’ı destekleyen SBI Group, XRP sahiplerine yeni bir kullanım alanı açtı. XRP kullanıcıları, diğer müşterilere kredi vermek için kullanılacak olan XRP’leri şirkete yatırıp, faiz kazanabilecekler.

100 bin XRP’ye kadar limit var

4 Şubat’ta yayınlanan basın duyurusuna göre kullanıcılar, 100 bin XRP’ye kadar XRP yatırabilecekler. Minimum lending tutarı 1.000 XRP olarak açıklandı. Kullanıcılar lending hizmetinden 84 gün boyunca yararlanabilecekler.

SBI Group’a bağlı olan VC Trade, lending işlemlerini geçen yılın kasım ayında bitcoin ile başlattı. 2016 yılında kurulan VC Trade, lending hizmetlerini XRP aracılığıyla büyütmeyi hedefliyor.

SEC davasında Ripple’ı destekledi

SBI Group, kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmakla suçlanan Ripple’a birkaç kez destek mesajı verdi. XRP’nin Japonya’da menkul kıymet olarak görülmediğini açıklayan SBI Group, SEC’nin izlediği bu politikaya karşı ortağını savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!