Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal 2021’deki Dev Bitcoin Planını Açıkladı

Visa, 2020’nin dördüncü çeyreğine ilişkin bir rapor yayınladı. Şirketin genel performansının değerlendirildiği raporda, kripto paralara ilişkin açıklamalar yapıldı. Visa, geçen yıl başlattığı kripto para hizmetini bu yıl tüm dünyaya yaymak istediğini duyurdu.

Finans devi PayPal, Ekim 2020 tarihinde bitcoin, ethereum, bitcoin cash ve litecoin için kısıtlı düzeyde alım-satım hizmeti sunmaya başladı. ABD’deki PayPal kullanıcıları, kasım ayından beri kısıtlama olmadan işlem yapabiliyorlar.

29 milyon işletmeye yaymak istiyor

PayPal’in sunduğu kripto para hizmeti henüz ABD ile kısıtlı. Şirket, 3 Şubat’ta yayınladığı dördüncü çeyrek raporunda bu ölçeği büyütmek istediğini açıkladı. Dünya genelinde 29 milyon farklı işletmede faaliyet gösteren şirket, kripto para hizmetini bunların hepsine yaymak istiyor.

Kripto paralar, bu işletmelerde alışveriş yapan insanlar için fon kaynağı olarak kullanılabilecek. İşlemlerin kendisi, itibari para üzerinden gerçekleştirilecek. İşletme sahibi ödemeyi itibari parayla almış olacak ve PayPal’e ekstra komisyon vermeyecek.

‘Beklentilerimizi çok aştı’

PayPal CEO’su Danien Schulman, birkaç ay oluşan kripto para hacminin “beklentilerinin çok ötesinde olduğunu” açıkladı. Visa’nın kripto para hizmetine “istisnai bir talep duyulduğu” ifade edildi. Şirket bu hizmetin Venmo’ya entegre edileceğini ve 2021 bitmeden global pazara açılmış olacağını açıkladı. Schulman, dördüncü çeyrek raporuna ilişkin şunları söyledi:

“Günümüzdeki finans sisteminin çağın gerisinde kaldığını biliyoruz. Herkesin dijital ekonomiye katılım sağlayabileceği, finans işlemi yapmanın günler değil saniyeler sürdüğü ve şimdikine kıyasla çok daha ucuz olduğu bir gelecek düşlüyoruz. Bunu şekillendirmek için kripto para, blockchain ve dijital para ekibimize yatırım yapacağız.”

PayPal 2020’nin son çeyreğinde toplam kullanıcı sayısını 377 milyona çıkardı. 21.45 milyar dolar gelir açıklayan şirket, toplamda 277 milyar dolarlık işlem hacmi elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!