Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Uzmanı Bitcoin Hakkında Uyardı

Bitcoin hakkında çekimser yorumlarıyla gündeme gelen Goldman Sachs cephesinden yeni bir açıklama geldi. Şirket uzmanlarından Sharmin Mossavar-Rahmani, bitcoin hakkında uyarıda bulundu.

Sharmin Mossavar-Rahmani, bitcoin fiyatında görülen yüksek volatilitenin bitcoin’i bir ödeme aracı ya da değer deposu olmaktan uzaklaştırdığını söyledi. Uzman, bitcoin’in gerçek bir para birimi olmadığını kanıtlayan unsurun uzun vadede görülen %80 oranındaki volatilite olduğunu ifade etti.

“Herkesin bitcoin hakkında konuşması, bitcoin’in bir değer deposu olduğu anlamına gelmez.”

Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak görmeyen Rahmani, blockchain teknoloji ve sunduğu avantajlar konusunda ise pozitif açıklamalar yaptı.

Kalıcı olan şey blockchain olacak

Bitcoin’i kalıcı bir varlık olarak ele almayan Rahmani, bitcoin ve blockchain teknolojisi arasında fark olduğunu belirterek bu teknolojinin faydalarından söz etti. Rahmani’nin ifadelerine göre, blockchain üzerinde yapılan işlemlerin şeffaflıkla yapılarak kaydedilmesi gelecekte finansal altyapıyı geliştirecek bir yenilik olma potansiyeline sahip. Blockchain, küresel çaptaki finansal varlıkların transfer işlemlerini kolaylaştırmada büyük bir rol oynayabilir.

Bitcoin tam olarak olgunlaşmadı

Goldman Sachs uzmanlarından Jeff Currie, ocak ayında yaptığı açıklamada bitcoin’in olgunlaşmaya başladığını ancak riskli bir varlık olmaya devam ettiğini söyledi. Ayrıca Currie, bitcoin’deki yüksek volatilitenin btc’yi bir değer deposu olarak görmeyi zorlaştırdığını vurguladı.

Bitcoin hakkında şüpheci yorumlarda bulunan şirketin eski CEO’su Lloyd Blankfein de bitcoin’in bir ödeme aracı veya değer deposu olarak görülemeyeceğini  dile getirdi. Bitcoin’in anonimlik ve özgürlük tanımasının finansal sistem için bir tehdit olabileceğini ifade eden Blankfein, yine de gelecekte btc’nin işe yarayabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!