Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Bitcoin’i Olgunlaştıracak Şeyi Açıkladı

Goldman Sachs Global Emtia Araştırma Direktörü Jeff Currie, Bitcoin piyasasının güncel durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Currie bitcoin alan kurumsal yatırımcı sayısının her ne kadar artıyor olsa da hala çok az olduğunu söyledi.

Kurumsal yatırımcının ve Wall Street’in radarına giren bitcoin bir yılda yüzde 300’den fazla değer kazandı. JPMorgan analistlerine göre bu trendin devam etmesi bitcoin fiyatının yükselmesi ile sonuçlanabilir. Goldman Sachs’in uzman ismi Jeff Currie, piyasadaki kurumsal yatırımcının mevcut haliyle az olduğunu açıkladı.

Bitcoin olgunlaşmaya başladı

Bitcoin’in hafta başında binlerce dolarlık düşüş yaşaması volatilite tartışmasını gündeme getirdi. Goldman Sachs ekonomistlerinden Currie, CNBC’ye verdiği demeçlerde Bu gibi yeni piyasalarda bu tarz volatiliteler olması gayet doğal.” açıklamasında bulundu.

Currie bitcoin piyasasının artan kurumsal yatırımcı sayısıyla birlikte “olgunlaşmaya başladığını” ancak henüz yeterli olgunluğa erişmediğini ifade etti. Onun mevcut haliyle riskli bir varlık olduğunu söyleyen uzman isim, “kurumsal yatırımcı sayısının artması halinde” bu olgunluğun sağlanabileceğini açıkladı. Currie, günümüzde kripto para yatırımı yapan kurumsal yatırımcı sayısının çok az olduğunu söyledi.

Bitcoin’in değeri neye göre belirleniyor?

Bitcoin’in fiyatı piyasa değerinin sirkülasyondaki arz miktarına bölünmesi; piyasa değerini ise fiyatın sirkülasyondaki arz miktarı ile çarpılması sonucunda elde ediliyor. 7 Ocak’ta Financial Times’ta yayımlanan bir yazıda bunun geçerli bir değer biçme yöntemi olmayabileceği dile getirildi.

Goldman Sachs ekonomisti bu yöntemin kendi içinde tutarlı olabileceğini ancak Bitcoin’e herhangi bir değer biçmenin zor olduğunu söyledi. Currie’ye göre bunun sebebi onun volatil ve belirsiz bir piyasada işlem görüyor olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!