Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blossom Capital Duyurduğu 432 Milyon Dolarlık Yeni Fon ile Kriptoya Yatırım Yapmayı Planlıyor

2017 yılında kurulan Londra merkezli risk sermaye şirketi Blossom Capital, duyurduğu 432 milyon dolarlık yeni fonun üçte biri ile kripto şirketlerine yatırım yapmayı planlıyor.

Blossom Capital, 18 Ocak tarihinde 432 milyon dolarlık üçüncü fonunu duyurdu. Şirket duyurduğu fonu tüketici, siber güvenlik, geliştirici araçları, hizmet olarak kurumsal yazılım, fintech ve pazarlar dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde A Serisi sermaye arayan Avrupalı girişimlere yönlendirilecek. Şirketin duyurusuna göre sermayenin üçte birinin ise kripto destekli şirketlere yatırılması planlanıyor.

Blossom Capital yönetici ortağı Ophelia Brown yaptığı açıklamada;

Elimizde token’lar bulunduruyoruz. Ana protokolleri keşfedeceğiz. Şimdiye kadar yaptıklarımızın çok daha fazlasını yapacağız.

ifadelerine yer verdi.

Şirketin geçen yıl kasım ayında 3.4 milyar dolar değerlemeye sahip kripto ödeme şirketi MoonPay‘e yaptığı yatırım dışında kripto yatırımı bulunmuyor. Ancak Brown, şirketin 185 milyon dolarlık ikinci fonu ile standart bir öz sermaye yatırımı gibi sergilemeden sessizce token‘lara ve hatta NFT‘lere yatırım yaptığını söyledi. Şirketin ayrıca web3 organizasyonlarına yatırım yapmak için gereken altyapıyı geliştirmek amacı ile çok fazla zaman ve kaynak yatırımı yaptığını söyleyen Brown;

Birkaç NFT sahibiyiz, neler olduğunu açıklamayacağız ama NFT’lerimiz var.

açıklamalarında bulundu.

Blossom’un şu anda aktif olarak doldurmaya çalıştığı bir rol olan sektördeki girişimi, yeni bir kripto odaklı ortak tarafından yönetilecek.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!