Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto.com’dan Çalınan ETH’ler Mixer Yoluyla Aklanıyor

Kripto para borsası Crypto.com’dan çalındığı bildirilen yaklaşık 15 milyon dolar değerindeki 4 bin 600 Ethereum (ETH), Ethereum blockchaini ile uyumlu mixerlerden Tornado Cash aracılığıyla aklanıyor.

PeckShield tarafından saptanan işleme göre Crypto.com’a yapılan saldırı sırasında elde edilen en az 4 bin 600 tane ETH’nin bir kısmı, Türkiye saatiyle pazartesiyi salıya bağlayan gece Tornado Cash’e gönderilmeye başladı.

2020’nin başında kullanıma açılan Tornado Cash, Ethereum ağında yapılan işlemlerin gönderici ve alıcı taraflarında yer alan partiler arasındaki bağı örterek kullanıcılara normalden daha fazla anonimlik sağlıyor.

Kara para aklama gibi amaçlarla kullanılabilen mixerler, ABD ve Avrupa Birliği’ndekiler dahil olmak üzere pek çok yasal düzenleyicinin radarına girdi. Tornado Cash’in kurucularından Roman Storm, geçen yıl verdiği bir röportajda“yasal uyumluluğun kendileri için büyük önem taşıdığını” söylemişti.

Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com, bazı müşterilerin ihbarı üzerine platformdaki para çekme işlemlerini pazartesi sabahı itibarıyla durdurma kararı aldı. İşlemlerin yeniden açılması yaklaşık 14 saat sürdü.

Borsanın CEO’su Kris Marszalek, kullanıcıların paralarının güvende olduğunu ve olayla ilgili yürüttükleri dahili incelemenin sürdüğünü açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!