Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BM Havacılık Birim Başkanı, Blockchain’den Faydalanmak İstiyor

Birleşmiş Milletler’in havacılık biriminin başındaki isim olan Dr. Olumuyiwa Benard Aliu, yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisinin havacılık alanında çok büyük faydalar getirebileceğini ifade etti.

Aliu, Abu Dhabi’de Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu’nun düzenlediği bir etkinlikte aralarında hükümet yetkilileri ve havacılık uzmanlarının bulunduğu bir topluluğa hitap ederken, Blockchain teknolojisinin havacılık sektörüne uygulanması ile ilgili olarak oldukça ilgi çekici açıklamalar yaptı.

Başarılı isim, global çapta havacılık trafiğinin önümüzdeki on beş yıl içerisinde tam 2 katına çıkmasının ön görüldüğünü ifade ederken, Blockchain teknolojisinin bu alanda hizmet veren mevcut kaynakların üzerindeki baskıyı azaltabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Bu teknolojinin aynı zamanda artan talebe rağmen kaliteyi de koruyacak nitelikleri olduğunu ifade eden başkan, artan hava trafiği, yolcu sayısı, biletleme ve kargo aktivitelerini Blockchain ile daha iyi kontrol edebiliriz dedi. Aliu, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Blockchain teknolojisi, önümüzdeki 15 yıl boyunca giderek daha yaygın hale gelecek olan havacılık sektörünün yaşaması muhtemel zorlukları yenebilmemizi sağlayacak bir araç olabilir. Bu sektörde çok ciddi katkılar yapacak bir teknoloji olduğunu düşünüyorum. Verilerin doğru bir şekilde girilmesi ve bunların daha efektif bir şekilde takip edilmesi için bu teknolojiden yararlanabiliriz.”

Aliu, son olarak Blockchain teknolojisinin güvenlik ve yolcu verilerinin onaylanması süreçleri ile ilgili olarak da havacılık alanına çok ciddi katkılar sunabileceğini ifade etti ve sözlerini böyle noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment