Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BMW, Blockchain İçin Auto Tech’de Bir Etkinlik Düzenleyecek

The Mobility Open Blockchain Initative (MOBI) ile Trusted IoT Alliance’ın (TIoTA) araçların birbirine bağlanmasını sağlayacak Blockchain teknolojisi ile ilgili bir turnuva düzenleyecekleri kaydedildi.

Üç yıl sürecek olan bu etkinliğin sonucunda, kazanan ekibin 1 milyon dolarlık bir token almaya hak kazanacağı belirtilirken, birçok kişi de online olarak bu süreci takip edebilecek.

Etkinliğin ilk kısmının 12 Ekim itibariyle başlayacağı açıklanırken, ilk kısımda yapılacak ana şeyin ise Blockchain’in araç kontrolünde ve araçların etkileşimindeki rolüne odaklanacağı kaydedildi.

Yapılan basın açıklamasında da ifade edildiği üzere, ilk etkinliği kazanan ekiplerin toplamda 350 bin dolarlık bir meblağa sahip olacakları ifade edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trusted Iot Alliance yöneticisi ve MOBI’nin danışman yönetim kurulu üyesi Zaki Manian, Blockchain teknolojisinin önemine dikkat çekerken, bununla birlikte şu an için özellikle otomotiv sektöründe Blockchain’den pek de fazla yararlanılmadığını ifade etti. Manian, totale bakıldığında sadece çok az sayıdaki şirketin Blockchain odaklı ürünlerini tamamladığını ifade ederken, bu turnuva sayesinde bu noktada doğan boşluğun da giderilmesine çalışacaklarını ifade etti.

Zaten bilindiği gibi BMW, GM, Ford ve Renault gibi devler Mayıs 2018’de ortak bir anlaşma imzalamış araçların teslim süreçlerini şeffaflaştırmak ve bu noktada çevreye verilen zararı azaltmak için, Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başlamışlardı.

Otomotiv sektörü, birçok otoriteye göre Blockchain’den en fazla yararlanabilecek sektörlerden birisi olarak ifade ediliyor. Bu son gelişmeler de, bu yönde atılmış adımlar olarak değerlendiriliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment