Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bob Doll: Bitcoin’in Fiyatındaki Yükseliş “Çok İyi”

Nuveen Yatırım Yönetimi şirketinin baş varlık stratejisti Bob Doll’a göre Bitcoin’in fiyatı “spekülatif hissettiriyor.”

Dün CNBC’ye konuşan Doll, dikkat çekici açıklamalarıyla Bitcoin’e “spekülatif” suçlamaları yapan son geleneksel yatırımcı ünvanını aldı. Bugün 10,000$‘ı gören Bitcoin’in geçtiğimiz hafta sonunda 9000$‘ı geçen fiyatı, Doll’un açıklamalarını tetikleyen etken olmuş olabilir.

Ancak açıklama spekülatif söylemlerle son bulmuyor. Bu negatif yorumlara rağmen Doll, Bitcoin’in son zamanlarda “inanılmaz bir şekilde yükseldiğini” de verdiği röportajda ekledi.

“İtiraf etmeliyim ki Bitcoin piyasası bana spekülatif hissettiriyor, bunun için benim yaşlı veya kalın kafalı olduğumu iddia edebilirsiniz. Ama Bitcoin inanılmaz bir yükseliş içindeydi değil mi?”

Doll bununla birlikte kripto para fiyatlarının son zamanlardaki yükselişinin finans dünyasının neredeyse çeyreğini harekete geçirdiğini de belirtti. Ancak bunun sonucu Bitcoin piyasası için iyi mi olacak, kötü mü olacak bekleyip göreceğiz. Doll açıklamasında Bitcoin’i hisse senedi marketleriyle karşılaştıranlara da ufak bir iğneleme yapmış:

“Son zamanlarda şunu çok duyuyorum: ‘Bitcoin’iniz varsa, hisse senedi marketlerine neden ihtiyaç duyasınız ki?’”

Bob Doll, 1898 yılında kurulan ve günümüzde yaklaşık 948 milyar $’lık yatırım işlemleri gerçekleştiren Nuveen şirketinden kripto paralar hakkında konuşan ilk çalışan değil.

Şirket Eylül ayında düşük likiditeye sahip varlıklara özel bir alım satım fonu oluşturacağı planlarını gün yüzüne çıkarmıştı. Bloomberg’e göreyse bu varlıkların değişik bir şekilde işleme girmesi Bitcoin’in yükselişine bağlı.

Nuveen aynı zamanda geçmişte Blockchain teknolojisinin “piyasalarda gerçek kullanılabilirlik sağlama potansiyeli” gösterdiğini de açıklamıştı. Ancak şirket teknolojinin finans alanında henüz oturmamış uygulamalar şeklinde kullanılmasına sıcak bakmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment