Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BoE Başkanı: Kripto Paralar Uzun Ömürlü Değil

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda kripto para birimleri üzerine birkaç yorumda bulundu. Bailey, uzun vadede kullanılabilecek bir dijital paranın henüz geliştirilmediğini söyledi.

Çevrim içi konferansta dijital paralar üzerine yapılan konuşmalarda İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı söz aldı. Andrew Bailey, mevcut kripto paraların uzun vadeli bir kullanım olanağı sağlamadığını, küresel finansal sistem üzerinde kalıcı bir etki sağlayacak donanıma sahip olmadıklarını açıkladı. Bailey şunları söyledi:

“Tasarımıyla, yönetim biçimiyle, iç dinamikleriyle uzun ömürlü olabilecek bir dijital para var mı? Bence henüz böyle bir dijital para bulamadık.”

Uluslararası ödemelerde boşluklar var

Andrew Bailey, konuşmasında dijitalleşmeyle birlikte ödeme teknolojilerinde gelişmeler yaşandığından bahsetti. Fakat gelişmelerin yanında uluslararası ödemelerde bazı boşluklar olduğunu ve bu boşlukların finansal ödemelerde sorun yarattığından söz etti. Bunu önlemenin bir yolu olarak, dijital paranın uzun vadeli kullanım olanağına sahip olmasının gerekliliğini vurguladı.

Mesele istikrar

Bailey, insanların ödeme yaparken istikrarlı bir değere sahip olan para birimlerini kullanmak isteyeceklerini savundu. Bailey, bu para birimlerinin bankalara ve devlete bağlı olması gerektiğini dile getirdi. Bununla birlikte, BoE başkanı konuşmasında devlet destekli dijital para ve stablecoin’lerin tartışılmasının önemli olduğunu söyledi.

Dijital para bitcoin’deki volatilite sorununu önleyecek

İngiltere Merkez Bankası, kendi dijital parasını çıkartmak için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Elektronik ortamda sterlin ile yapılacak ödemelerin volatilite sorununa yol açmayacağı, hatta bitcoin‘in volatilite sorununun önüne geçerek ödemelerde fayda sağlayacağının üzerinde duruldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!