Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BoE/Cunliffe, Yaklaşan Kripto Para Tehlikesi Hakkında Uyardı

İngiltere Merkez Bankasının (BoE) üst düzey yetkililerinden Jon Cunliffe, kripto paraların zaman içerisinde finansal istikrar açısından risk teşkil etmeye başlayabileceğini düşünüyor. 

İngiltere Merkez Bankasının finansal istikrardan sorumlu başkan yardımcısı Jon Cunliffe, kripto para piyasasında yaşanan gelişmelerin geleneksel piyasaları da etkilemeye başlayabileceği uyarısında bulundu.

Bugün BBC’nin Today programında konuşan Cunliffe, “[Kripto paraların] şu anda finansal istikrar için bir risk oluşturmadığı kanısındayım ama çok hızlı büyüyor ve sözüm ona geleneksel finans sistemine gitgide daha çok entegre oluyorlar.” dedi.

“Dolayısıyla, bir risk oluşturmaya başlayabilecekleri aşama gitgide yaklaşıyor. Bence yasal düzenleyiciler ve kanun koyucular bunun üstünde iyice düşünmeli.”

İngiltere Merkez Bankası, hayata geçirilip geçirilmeyeceği konusunda henüz net bir karar verilmemiş olan milli dijital merkez bankası parası (CBDC) projesi hakkında çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında Maliye Bakanlığı ile iş birliği içerisinde olacaklarını açıklayan Cunliffe, “İngiltere Merkez Bankasının parasının dijital halini çıkarma ihtimalini değerlendiriyor olmamızın sebebi yaşama şeklimizin, işlem yapış şeklimizin sürekli değişiyor olmasıdır.” dedi.

Yetkililerce bu ayın başında yapılan açıklamaya göre yeşil ışık yakılsa dahi dijital sterlin projesi 2025’ten önce hayata geçirilmeyecek.


Görsel: İngiltere Merkez Bankası, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!