Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsa Hacimlerinin Yüzde 90’ı Sahte Olabilir

The Tie tarafından yapılan bir araştırmaya göre kripto para borsalarında gösterilen ticaret hacmi verilerinin yaklaşık yüzde 90’ı sahte olabilir.

Cointelegraph tarafından yapılan bir habere göre kripto para sektöründeki borsaların büyük bir kısmı ticaret hacmi konusunda kullanıcılarına yalan söylüyor olabilir. Bu iddianın asıl kaynağı ise geçtiğimiz haftalarda bir araştırma yayınlayan The Tie.

Sektördeki 97 farklı borsadan toplanan veri, bu borsalardaki ticaret hacminin aslında gözüktüğü kadar yüksek olmadığını ortaya koyuyor.

Bu verilerin toplandığı borsalar arasında küçük çaplı şirketler yer alırken oldukça büyük çaplı isimlerden de veri alındı. Bunların arasında Binance ve Kraken gibi borsalar da yer alıyor.

The Tie, yaptığı araştırmalar sonucunda kripto para borsalarındaki ticaret hacminin yaklaşık yüzde 87’lik bir kısmının şüpheli” olduğuna ve bu borsaların “yüzde 75’lik bir kısmında şüpheli işlemlerin yapıldığına” karar kıldı.

Yapılan araştırmalar kripto para borsalarındaki gerçek ticaret hacminin aslında gözükenden çok daha düşük olduğunu öne sürüyor. Konu hakkında yayınlanan açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“Eğer her bir borsa kullanıcı başına CoinbasePro, Gemini, Poloniex, Binance veya Kraken kadar hacim elde ediyor olsaydı bu 100 borsanın günlük toplam ticaret hacmi 2.1 milyar dolara denk gelirdi. Şu an bu borsalarda gözüken sayı ise 15.9 milyar dolar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment