Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsadan Büyük Hata: Yanlışlıkla Kullanıcı Bilgilerini Deşifre Ettiler!

Güney Kore’de yeni açılan bir kripto para borsası çok büyük bir hata yaparak, canlı sohbet esnasında, 19 kullanıcısının bilgilerini deşifre etti ve 620 bin dolar tutarında bir kripto parayı riske atmış oldu.

Güney Kore yerel basınında çıkan haberlere göre, Bitkoex isimli yeni bir kripto para borsasının bir yetkilisi, Kakao isimli mesajlaşma uygulamasının grup chat özelliğinde, Karma (KRM) isimli kripto parayı borsada elinde tutan 19 kişinin kritik bilgilerini deşifre etti.

Haberde, deşifre edilen bilgilerin kullanıcılarının e mail adresleri, cüzdan adresleri veKRM tokenlerine ulaşmalarını sağlayacak özel şifreleri olduğu belirtilirken, artık bu bilgiye sahip herkesin bu ürünlere ulaşabileceği de kaydedildi.

Deşifre edilen bilgilerde ulaşılablecek toplam token değerinin yaklaşık 750 milyon Kore won’u olduğu belirtilirken, bu rakamın da yaklaşık 620 bin dolara tekabül ettiği kaydedildi.

Bitkoex yetkilileri, olayın ardından yaptıkları açıklamada, deşifre işlemini yapan çalışanın tüm ürünleri internete bağlı olmayan bir cüzdana aldığını açıklarken; neyse ki hiçbir ürünün çalınıp kaybolmadığını da ifade etti.

Kore borsalarında bu tarz bilgi sızdırma ya da deşifre etme, kasten olsun ya da olmasın, son dönemde çokça yaşanıyor. Daha önce de basında çıkan haberlerde, Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası olan ve son dönemde yaşadığı hack olayı ile de gündeme gelen Bithumb’ın bir çalışanının bilgisayarı hacklenmiş ve de platformdaki 30 bin insanın kişisel verisi bir anda kötü niyetli kimseleri eline geçmişti.

Zaten, Bithumb hack olayının ardından Güney Kore borsalarının güvenlik düzeyleri de tartışma konusu olurken, hükümet yetkililerininin yaptığı çalışma, ülkedeki kripto para borsalarının güvenlik düzeylerinin çok yetersiz olduğunu ortaya koymuştu. Ocak ila Mart ayları arasında kripto para borsalarını inceleyen yetkililer, tam 21 kripto para borsasının gereken güvenlik seviyesini karşılayamadığını raporlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment